Kako napraviti karticu za božićno drvce

Svima je drago što su postali vlasnici vlastite prezentacije. Pokušajmo danas napraviti novogodišnju čestitku iz papira.

Trebat će nam:
  • škare,
  • list običnog bijelog papira,
  • ljepljivi štap
  • dvostrani obojeni papir 5 boja:

- zelena
- crveno
- narančasta
- žuto
- plava
Koraci proizvodnje:
1. Iz obojenog papira u zelenoj boji izrezali smo 3 pravokutnika iste duljine. Širina dijelova treba biti različita: uska, srednja i široka.

2. Preklopite list bijelog papira na pola uzduž duge strane. Pokazalo se da je osnova za razglednicu. Zeleni pravokutnici su presavijeni u harmonike, počevši od kratke strane.

3. Uzmite najmanju harmoniku, namažite početak i kraj ljepilom. Otvorite presavijeni bijeli lim na pola i zalijepite harmoniku na unutarnji preklop na desnoj strani.

4. Istu operaciju izvodimo sa srednjom i velikom harmonikom, postavljajući ih u sredinu i slijeva, uzlaznim redoslijedom nakon malog.

5. Trebali biste dobiti takvo božićno drvce.

6. Sada ćemo ukrasiti naše božićno drvce. Iz papira crvene nijanse izrezali smo zvjezdicu i dvije crvene kuglice. Iz narančastog, žutog i plavog papira izrežite željeni broj kuglica bilo kojeg oblika.

7. Ljepljenje zvjezdice na vrh stabla, a kuglice na kaotičan način na bokovima kartice.
Blagdanska karta spremna je! Koristite obojene olovke, olovke od filca ili olovke za pisanje čestitki za Novu godinu i predstavite ih voljenima ili prijateljima.