Domaći oštrica za rezanje alata

Za ovaj domaći proizvod trebat će vam mala aluminijska ploča (možete je koristiti iz drugog metala), koja djeluje kao podloga, kao i dva izmjenjiva rezača s tokarilice. Štoviše, za izradu "kućnih" oštrica prikladni su bilo koji rezači, čak i vrlo tupi.

Pomoću kućne oštrice možete brzo i učinkovito oštriti kuhinjske noževe, kao i bilo koji alat za rezanje koji se koristi kod kuće, u radionici ili garaži. Očigledne prednosti ovog domaćeg proizvoda uključuju jednostavnost njegove izrade, kompaktne dimenzije, kao i praktičnost i svestranost u uporabi.

Postupak izrade domaće oštrice

Reznice od karbidnog materijala moraju se učvrstiti na jednoj strani ploče. Da biste to učinili, prvo se označavanje provodi pomoću čeljusti, a zatim se bušilicom s promjerom od 4,9 mm izbuše dvije rupe za vijke M5. Umjesto aluminijske ploče, možete koristiti i obični drveni blok - u ovom slučaju rezači su pričvršćeni na površinu samoreznim vijcima.

Ako ipak odlučite upotrijebiti metalnu ploču, ali ne postoji želja da pocrnite s oznakom, tada samo fiksirajte rezače u pravom položaju s par kapi super ljepila, a zatim izbušite rupe za vijke. Kao što vidite, postoji puno opcija za ugradnju rezača - pa odaberite onu koja vam se najviše sviđa.

U posljednjoj fazi rada, kada su rezači s tokarilice već vijkani, bit će potrebno napraviti utor u obliku slova V. Imajte na umu da okretanjem rezača od tvrdog metala lako možete prilagoditi kut oštrenja noževa i alata. Metalna ploča ili šipka pritisnuti su se za stol stezaljkom, nakon čega možete nastaviti oštrenje.