Košara za ručni rad

Kućni slatki dom. Život u njemu sastoji se od poznatih stvari i slatkih sitnica. Oni su ti koji je čine boljom. I nije nužno biti profesionalni dizajner ili dekorater kako biste učinili svoj dom ugodnijim i toplijim. Potrebno je samo malo vještine, malo strpljenja i velika želja.
Danas ćemo iz papirnih cijevi tkati košaru za ručni rad.
Trebat će nam:
- plastični poklopac iz bilo kojeg spremnika;
- cijevi ispletene s kvačice (mogu biti iz novina ili bilo kojeg papira);
- PVA ljepilo;
- nevodena mrlja;
- četke za ljepilo i mrlje;
- akrilna bijela boja u spreju;
- pamučna tkanina (bilo koja pogodna) za umetanje tekstila u košaricu;
- čipka ili šivanje za dizajn umetka.

Napravimo pojednostavljenu verziju košarice: nećemo tkati dno, servirat će ih plastični poklopac iz spremnika. U njoj, gustom iglom zagrijanom iznad vatre, probušimo rupe oko perimetra u razmaku od 1,5 - 2 cm.

U ove rupice ubacujemo cijevi, tako da u svakoj rupi postoje dvije.

Produžite ih.

Potrebno je tkati 3 reda, nastavljajući dno. Pletamo na način "konopcem".

Mi pletenice i dobivamo takvu sliku.

Nakon što smo završili pletanje dna (3 reda pletenice), podižemo police. Ovo je uobičajeni trik: započinjemo desni nosač (ne zaboravite 1 stalak - 2 cijevi) ispod najbliže lijeve strane i savijte ga okomito na dno.

Popravljamo stalke oko brtve instalirane na dnu naše buduće košare, kao na fotografiji.

Počinjemo tkati košaru, stalno pazimo da stalci ne odstupaju na strane. Tkati užetom - najjednostavnije tkanje.

Dostižemo željenu visinu, zatim režemo stalak prema razini tkanog košara, to jest, ne savijamo se, tekstilni umetak će pokriti njegovu odsutnost.

Sljedeći korak je lijepiti nastali radni dio s PVA ljepilom. Dobro premažemo, ne žalimo se za ljepilom. Sada čekamo kada se ljepilo osuši. Čim se radni komad počne sušiti, nedostatke možete ukloniti ispravljanjem oblika košarice. Tada će se otvrdnuti, a ništa se ne može popraviti.
Nakon sušenja bojite košaru s mrljom. U našem uzorku ton je Oregon. Izlaz je ružičaste boje.

Mrlja se dovoljno brzo suši. Nakon 20-30 minuta pokrivamo košaru akrilnom bojom iz limenke s raspršivačem, zatamnjujući donji dio radnog dijela i dno više (još je prozirna). Boja košare postaje ružičasta, intenzivnija iznad i svijetlo ružičasta odozdo. Dno košarice je bijelo.

Sada počinjemo ukrašavati, izrezati dno obloge iz tkanine (nacrtati olovku oko konture košarice i izrezati je), stranice željene visine i duljine jednake obodu ili ovalu donjeg uzorka. Dozvole za šavove izrađuju se samo u stranama, ne povećavamo veličinu dna, budući da je košarica izvana bila zaokružena duž konture.

Šijemo stranice s dnom umetka, ukrasimo čipkom (u našoj košarici - šivanjem pamuka).

To je to, naša košarica za ručni rad je spremna. Takav se proizvod može, naravno, koristiti i ne samo za ručni rad. Pogodan i kao ideja za poklon. I bilo koja žena može naći uporabu takve stvari u kući.