Domaće maslac

Svi vole maslac, jer se može namazati na sendviče i stavljati u žitarice. Osim toga, maslac je bitan sastojak mnogih kulinarskih jela. Danas trgovine nude široku paletu ulja, ali nije svako ukusno i visokokvalitetno. Željela bih podijeliti recept za maslac, koji se može pripremiti kod kuće. Ovaj će recept također jasno pokazati koliko zapravo treba koštati ovaj vrhunski proizvod.
Za pripremu maslaca potrebna je samo masna krema (od 33%). Prinos proizvoda je vrlo mali, na primjer, iz 1 nepotpune čaše vrhnja dobije se 25 g maslaca. Pa, evo i razmislite koliko kvalitetno ulje treba koštati u trgovinama. Ako je cijena njegove prodaje niža, onda je jasno da u ulju postoje neki aditivi koji povećavaju njegov volumen.
U proizvodnji se ulje proizvodi pomoću moćnih uređaja za bičanje, a kod kuće možete koristiti mikser. Budući da su mlaznice miksera malene, prikladnije je ulje napraviti od malih porcija vrhnja, na primjer, čaše. Za šlag je bolje koristiti uske posuđe s visokim rubovima.
1. Dakle, izlijte kremu u spremnik i tucite mikserom brzinom 2.

2. U prvoj fazi vrhnja za šlag pretvaraju se u svijetlu pjenu s mjehurićima, koja se izlijeva iz žlice.

3. Nastavite šapatom masom dalje istom brzinom.

4. Masa se postepeno zgušnjava i nije tako lako, ali još uvijek pada sa žlice kada je preokrenete. Masu treba umutiti.

5. Sada krema nalikuje konzistenciji sira s žućkastim nijansama.

Prije nego što je ulje spremno, trebate još malo tući masu mikserom.
6. Lako je vidjeti kako se mali komadići ulja lijepe na lopatice miksera.

7. U ovom trenutku maslac i izdvojeno mlijeko su već jasno vidljivi u kremi, masa je vrlo prskana, pa su visoki rubovi oblika vrlo relevantni.

8. Sada se maslac mora baciti na sito da bi se staklo cijelo mlijeko. Može se koristiti u druge svrhe.

9. Primjer pokazuje koliko ulja se dobije kao rezultat. Za pripremu ove količine ulja trebalo je ne više od 10 minuta. Sada ga je potrebno staviti u hladnjak da se ohladi i stvrdne.