Odjeću ukrašavamo slikom konja

S približavanjem Nove godine, odlučio sam ukrasiti odjeću s likom vlasnika godine - Konja.

Da bih to učinio, nacrtao sam konturu iz skice. Nacrtala je parafinom - to jest, kad izrežete svijeću, rubovi su oštri i prikladnije je za crtanje: tanji je od krede i mekši od sapuna.

Zatim je pomoću ljepila vruće rastvorila nanosila polukružne plave srednje zrnca. Prvo se nanosi vruća talina, a zatim se nanosi perlica.

Ljepilo je bjelkasto, pa ne izgleda tako vruće na crnoj boji, pa sam morao obojiti konturu različitim bojama. U početku sam planirao položiti konturu konja, ali izgleda da to ne izgleda na crnoj majici, jer se vidi mrlje od ljepila.
Izložio sam crvene polovice perlica kako bih naznačio grivu, rog i rep i obojio tijelo crvenom bojom. Crvenu boju sam razblažio malo vodom (ne više od 10%, kako piše na naljepnici boje).

Ali čak i ovo mi se činilo nedovoljno. Za ljepotu sam zaokružio konjski zlatni obris.

Sjenio sam kopita, oči, rog i vrhove mane u crveno. Rep izgleda poput stabla s bobicama - na kraju krajeva godina drvenog konja. A tijelo iznutra bilo je nacrtano poput korijenja stabla.

Takav je konj izašao! Nisam ga popravio glačalom - bojim se da će strujni krug puknuti. Na crvenu boju nanijela je sjaj na vrhu. Sad sam shvatio da je, kako bi se svjetlucanje moglo držati, potrebno je na osušenu crvenu boju nanijeti ljepilo poput Globusa ili bezbojno drugo ljepilo i posipati ga vrpcama.