Ploče novinskih cijevi

Ploča prevedena s francuskog znači "komad tkanine." Ali ako pogledate kakve kompozicije mogu napraviti vješti majstori, ne možete ih nazvati osim ukrasnim djelima. Već u 18. stoljeću mozaične ploče krasile su crkve i dvorane na imanjima bogatih ljudi. Moderna ploča prestala je biti luksuzni predmet. Sada je to prilično pokazatelj prisutnosti ukusa među vlasnicima kuće.
Materijali za izradu ove vrste remek-djela mogu biti različiti. Predlažem da pokušate napraviti ploču od novinskih cijevi.
Za to su nam potrebni:
- novine ili časopisi sa živopisnim slikama;
- PVA ljepilo;
- igla za pletenje;
- bijeli papir u A5 formatu;
- okvir;
- perle za ukras.

Prvo morate novine ili časopis izrezati na trake. Za obrt im treba oko 30 komada.

Rub trake je obilno namazan PVA ljepilom.

Zamotamo ugao. I počinjemo uvijati traku u cijev.

Na kraju nanesite sloj ljepila i držite rubove nekoliko sekundi da se cijev ne odmota.

Uzmi obojenu perlu. Namotamo cijev na nju tako da se ispostavi da je "puž". Pričvrstimo rub na bazu s PVA ljepilom.

Za proizvodnju ploča potrebni su "puževi" različitih veličina. Da biste povećali promjer, potrebno je zalijepiti drugi na rub prve cijevi. Zatim drugu ljepimo trećom, itd. Nakupljamo cijevi dok ne dobijemo željenu veličinu.

Sljedeći korak bit će stvaranje uzorka "puža". Da biste to učinili, uzmite prazan okvir i stavite u njega kaotičnim redoslijedom "puževe". Dalje, zalijepimo sve detalje na bazu ploče.

Ovaj zanat može se objesiti na zid u hodniku. I svi će gosti, prešavši prag kuće, vidjeti originalne zanate izrađene samostalno. Osim toga, pomoću ploče možete sakriti manje pogreške popravka ili mrlje na zidu.
Sretno