Fotografija križnim šavovima

Ovih dana visoke tehnologije i kontinuirane automatizacije, ručni rad je cijenjen vrlo, vrlo visoko. Slike vezene križem nose toplinu i iskrenost. A ako ove slike modernizirate i unesete im neku originalnost, onda je stvaranje općenito izvan svake pohvale. Govorimo o križanju s fotografije ili slike. Kao osnova ne uzimaju se gotove sheme prodavaonica, već, na primjer, portret na fotografiji, na temelju kojeg se izvodi vezena slika.
Da biste dobili shemu, dovoljno je poslati fotografiju željenog djela na specijaliziranoj web stranici i ona će se pretvoriti u shemu za vez i poslati e-mailom. Naravno, ovu shemu možete i sami napraviti u posebnom programu, ali ovdje su vam potrebna posebna znanja i vještine i puno vremena.
Nakon primitka sheme, morate je ispisati.

Dalje, izrežite listove i spojite ih zajedno. Ne pravim ih u veliku opću shemu, jer se oni vrlo brzo raspadaju i s njima postaje nezgodno raditi. Spojite fragmente.

Sljedeći korak. Podignem platno. Da biste portret učinili realističnijim i sličnim originalu, najbolje je odabrati platno od broja 18 i više. U ovom slučaju vez će biti na platnu broj 18.
Omotavam platno tako da nema progiba.

Sljedeći korak je odabir niti. Koristim DMC nit od pamuka. Shemu prati paleta boja s brojevima odvojnih niti. Ostaje samo kupiti potrebne boje.

Dalje pronađem približnu sredinu na platnu i na dijagramu. Određujem koja mi je boja potrebna za početak vezanja. Navučem iglu. Igla bi trebala biti zaobljenog kraja kako se ne bi trgalo platno. I ja napravim prvi ubod, pričvršćujući nit s pogrešne strane. Čvor nije napravljen, nit je fiksirana sama.

Dobro ga stegnem tako da se naknadno nit ne otvori.

Počinjem šivati ​​križeve. Radim šavove od donje lijeve do gornje desne strane. Igla izlazi iznutra. Iznutra prema van u donjem desnom kutu i ulazi u gornji lijevi kut.

I tako vežem svaki odjeljak prema obrascu.

Nakon određenog vremena, crtež će već biti vidljiv.

Kada je vezenje završeno, morate oprati gotov rad toplom sapunicom i parom s pogrešne strane.
Portret je spreman!

Takvi portreti ili bilo kakve tematske vezene slike sa fotografije mogu poslužiti kao ukras vlastitog stana, ili kao prekrasan poklon s kojim će svi biti zadovoljni bez iznimke.