Vaza za cvijeće

Uvijek je lijepo napraviti nešto vlastitim rukama. A ako se i vama sviđaju vaši prijatelji, ugodno je. Uz to, takve stvari postoje u jednom primjerku, pa se mogu savršeno koristiti kao dar.
Da bismo napravili divnu vazu za cvijeće, trebamo:
- staklena boca;
boja za raspršivanje;
ubrus za dekor;
-ljepilo PVA;
niti za dekor;
- rhinestones za dekor;
-voda;
-zubochistka;
aerosol autolac.

Radne faze:
Nanesite tanki sloj boje na staklenu bocu s aerosolnim sprejom. Boja boje ovisi o vašoj želji ili shemi boja na salvetama. Vrh i dno boce trebaju imati malo deblji sloj boje. Na tim će se mjestima kasnije zalijepiti cvjetni motivi. Boca mora biti čista, suha, bez dodatnih naljepnica, prvo očistiti.

Nakon što nanesete boju na sve površine, ostavite da se osuši (na uputi na sprej možete pronaći upute). U međuvremenu smo iz salvete izrezali cvjetne motive.

Pažljivo ogulite gornji sloj kako ne biste oštetili uzorak.

Pomoću PVA ljepila lijepite rezano cvijeće na bocu na željenim mjestima.

Ostavimo da se osuši kako se u budućem radu crteži ne pokrenu. Zatim nastavljamo prema dekoru naše buduće niti za vazu. Da biste to učinili, odrežite konac dugačak oko 10 centimetara od korica.

Navlaživši nit prvo u vodi, a potom u ljepilu, počnemo pažljivo nanositi ga na vazu s proizvoljnim kovrčama. Vlažna nit dobro leži na površini. U procesu viška ljepila obavezno ga uklonite.

Ne brinite ako se kovrče ispostave malo krive. Pomoću čačkalice sve se može popraviti uzorak.

Otvoreni virovi niti ispunjavaju cijelu površinu.
Dajemo dobre uzorke sušenja. Nakon što nastavimo ukrašavati vazu rhinestones, ali ne vrlo gusto. Vaza bi trebala izgledati nježno.
Posljednji korak je prekrivanje cijele površine vaze aerosolnim lakom. I vaza za cvijeće je spremna.