Pauk pređe

Igračka Spider iz pređe izrađena je vrlo brzo i ne zahtijeva složene materijale. Za obrt će vam trebati: pređa, škare, ljepilo, olovke od filca, bijeli papir, mali komad kartona, žica.

Prvo morate napraviti tijelo pauka: za to uzmite mali pravokutni komad kartona (možete saviti papirni list nekoliko puta) i napravite rezove sa strane, stavite vunenu nit u rezove, namotajte pređu na vrh. Nakon toga, izvadite nit s kartona i čvrsto vezajte mozak.

Sada možete nježno izvući karton. Preokrenite štapić i na drugoj strani ga vežite nitima.

Sada postupno izrežite niti sa strana prikazanih na fotografiji 4, samo pazite da ne režete pričvrsnu nit.

To bi se trebalo dogoditi.

Sljedeći korak je stvaranje paukovih nogu. Da biste to učinili, izrežite 4 komada žice, oni mogu biti iste duljine ili različiti. Krajeve je bolje zaokružiti, tako da ne samo da će biti sigurnije, već će i lakše popraviti namotanu nit.

Kako bi se pređa bolje držala na žici, nit treba namastiti ljepilom-olovkom i namotati je kružnim pokretima. Sredina stopala ne može biti čvrsto omotana: uštedjet će vam vrijeme i pređa.
Nakon što su šape spremne, prijeđite na pretposljednju fazu. Odlučio sam da će moj pauk imati velike oči i zube, možete raditi kako želite - škljocnuti, ispružiti jezik, osmijeh ili nešto treće. Dakle, na bijelom papiru nacrtajte dva oka i dva očnjaka, a zatim ga izrežite.

Posljednji korak bit će sastavljanje smiješnog pauka. Stisnite šape, savijte ih da izgledaju poput pravih, a zatim zalijepite oči i zube. Ovdje je pauk spreman, na njega možete pričvrstiti konopac i objesiti ga u kut.

Ovaj se zanat može obaviti s djecom, oni će voljeti sudjelovati u procesu, dolazeći s novim bojama ili smiješnim licima pauka.