Unutarnji dekor s leptirima

Uporaba takvih ukrasnih elemenata kao što su slike, ploče, aplikacije pomažu dati otvorenim zidovima cjelovit izgled i stvoriti udobnost u sobi. Međutim, postoji jeftiniji i originalniji način ukrašavanja zida - dizajn volumetrijskih leptira izrađenih od papira. Izrada takvog sastava vlastitim rukama omogućit će vam ne samo da pokažete svoje kreativne sposobnosti, već i da date unutrašnjosti posebnu draž.
Da biste napravili voluminozne leptire, trebat će vam prilično malo:
• dvostrani papir u boji debeo;
• olovka;
• škare.
Boja papira je najbolje odabrati uzimajući u obzir glavnu paletu vaše unutrašnjosti. Pripremite potrebne materijale, možete početi raditi.

Izrada leptira
Da biste napravili leptire, trebate izrezati male kvadratiće iz papira, preklopiti ih na pola i nacrtati olovkom obris jedne od strana budućeg leptira kao što je prikazano na fotografiji. Dalje, naoružani škarama, trebali biste rezati leptira duž zacrtanih linija i ispraviti ga. Slično se mogu rezati i leptiri različitih veličina i oblika.

Dekoracija leptirima.
Upotrebom dvostrane trake pričvrstite gotove leptire na zid, stvarajući zanimljiv sastav. Leptire možete organizirati u određenom slijedu ili stvoriti učinak slobodnog leta.

Tako možete urediti dječji vrtić ili hodnik. I možete ukrasiti leptirićima ne samo zid, već i ormar, na primjer.
Prednost ovog dekora je originalnost, učinkovitost i jednostavnost izrade. Postupak stvaranja leptira jednostavan je i zanimljiv, pa je zato ova majstorska klasa izvrsno provod s djecom, razvijanje finih motoričkih sposobnosti u djeteta, kreativno razmišljanje i ljubav prema ljepoti.