Decoupage magnet

Kad ljepota nastane u osobi, on je pokušava podijeliti s cijelim svijetom, a to se objašnjava vrlo jednostavno - stalnom privlačnošću u svijet kreativnosti. Jedna od tehnika koja pomaže oživljavanju ideja je decoupage - umjetnost ukrašavanja najrazličitijih stvari s ulomcima papirnatih salveta. Marie Antoinette još se uvijek svidjela ovom poslu i danas svatko od nas ima priliku učiniti jedinstvenu stvar. Dakle, na stvar!
U radu su nam potrebni:
prazan, akrilni temeljni premaz i boje, ljepilo i lak za decoupage (to mogu biti dvije u jednom), dopisnica, ubrus, spužva od pjene, brusni papir.

1. Pomoću spužve radnu površinu magneta pokrivamo akrilnim tlom u nekoliko slojeva dok ne postane potpuno bijelo (to se može učiniti i do 3 puta, svaki sloj se mora osušiti). U razmaku između njih površinu brusimo finim brusnim papirom.

2. Možete pomoći da se akrilni temeljni premaz osuši sušilom za kosu. Sljedeći korak je izrezati ulomak ubrusa koji vam se sviđa prema veličini magneta i ukloniti dva donja sloja s njega. Kao rezultat toga, imamo tanki komad papira.

3. Na datoteku stavimo izrezani fragment licem prema dolje. U šalicu ulijte malo vode, prelijte je fragmentom, potpuno je prekrijte vodom i prelijte preostalu u sudoper. Lagano uklonite mjehuriće četkom.

4. Uzmite datoteku savjetima i postupno je nanesite na već osušeni radni komad. Prsti izbacuju mjehuriće zraka. Kad se sve ove manipulacije izvrše, skinite vrh salvete, odvajajući ga od datoteke, i uklonite je. Kao rezultat, dobivamo lijepo zalijepljen ulomak.

5. Širokim kistom pokrivamo naš magnet ljepilom, vrijedi krenuti od sredine i pažljivo se pomaknuti do ruba, pokušavajući ga ne dodirnuti.

6. Uklanjamo nepotrebne dijelove sa strana i magnet potpuno sušimo sušilom za kosu. Zatim uzimamo akrilne boje i bojimo. Premazujemo magnet lakom ne manje nego u 2 sloja uz potpuno sušenje.
Uživajte u rezultatu!