Mini planer iz obične kocke sa stare palete

Rezač je vrlo korisna stvar u domaćinstvu. Pogotovo ako ima kompaktnu veličinu i može lako uvući se na teško dostupna mjesta. Ali na tržištu je vrlo malo rendžera prikladnog oblika. Takav proizvod možete napraviti sami, koristeći neke alate i vještine.

Da biste napravili domaći planer, prije svega, potrebna vam je drvena kocka određene veličine. Mora biti izdržljiv, zato koristite snažno drvo.

U ovom slučaju čarobnjak koristi običnu kocku sa stare palete - vrlo proračunsku opciju. A od nje ćete trebati napraviti bazu (ručku i unutarnje elemente planera). Treba dobiti ukupno 5 dijelova.

Glavne faze rada

Nakon toga, svi dijelovi su mljeveni i zalijepljeni. Za pouzdanije lijepljenje, gotov element treba stegnuti u vicu i pričekati dok se ljepilo temeljito ne uhvati. Nakon svih operacija, ugradite nož.

A za to je potrebno izrezati metalni komad potrebne duljine i naoštriti ga na jednom kraju. Također, za popravljanje oštrice trebat će vam metalna "pregrada" - ona će, zajedno s drvenim klinom, učvrstiti oštricu na mjestu.

Za nju su napravljene dvije rupe u tijelu planera u koji se postavlja proizvedena „pregrada“. Završna faza rada je premazivanje gotovog proizvoda lakom. Ovo je prilično zanimljivo iskustvo, ali i vrlo praktična stvar u domaćinstvu.

Kako veliki i glomazni rezači nisu prikladni za neke proizvode i njihovu obradu. U takvim će situacijama mini planer biti od velike pomoći! Detaljan postupak izrade možete vidjeti u videu.