Krokodilski privjesak za ključeve

Nudimo da tkamo paralelno tkati originalni privjesak za ključeve od perlica u obliku krokodila. Odgovarat će bilo kojem nizu tipki, pružajući im atraktivan i zabavan izgled. Za tkanje takvog privjeska za ključeve definitivno će nam trebati ribolovna linija od bijele perle promjera 0,35 mm i duljine 120 cm, kao i veličine 8 perli bijele i crvene boje, veće perlice - 1 zlatna boja za nos i 2 crne boje za oči.

Počinjemo tkati privjesak za ključeve iz nosa. Da bismo to učinili, na jednom kraju ribolovne žice namočimo zlatnu perlu i jednu bijelu perlu, a drugi kraj ribolovne linije kroz bijelu perlu. Dalje zatežemo ribolovnu liniju, raspoređujući perle u sredini.

Zatim na isti način sakupljamo 2 crvene kuglice i zatežemo. Također sakupljamo dvije bijele perle i zategnemo.

Nastavljamo sakupljati perle na ribarskoj liniji i tkati privjesak za ključeve na sljedeći način: 2 crvene i zategnite, 3 bijele i zategnite, 3 crvene i zategnite.

Zatim opet 3 bijele, 3 crvene i 4 bijele. Svaki red je dobro stegnuti. Zatim tkamo red u kojem će biti oči od crnih perli - skupljamo 1 crvenu perlu, 1 crnu, 1 crvenu, 1 crnu i 1 crvenu. Odgođeno.

Nakon očiju tkamo vrat krokodila - skupimo 4 bijele boje, zategnemo ribarsku crtu, a zatim 3 crvene, zategnemo. Daljnje tkanje se nastavlja na sljedeći način: 3 bijele, zategnite, 4 crvene, zategnite, 4 bijele, zategnite i 4 crvene, zategnite.

Počinjemo izrađivati ​​redove u koje će biti utkane noge krokodila. Prvo sakupljamo 4 crvene i 1 bijelu perlu na jednom kraju ribolovne linije, a zatim prolazimo kraj kroz crvene, ostavljajući bijelu i zategnite.

S druge strane, radimo iste radnje.

Nakon reda s šapama, pletemo red torza: sakupljamo 4 bijele perle i zategnemo, zatim 5 crvenih i zategnemo, zatim 5 bijelih, zategnemo, 5 crvenih, zategnemo. Tkamo red s drugim parom šapa: skupljamo 4 crvene i 1 bijelu perlu na jednom kraju ribolovne linije, provlačimo ribu kroz crvene i zategnemo. Slično tkamo zadnju nogu.

Nakon niza s posljednjim parom nogu, nataknemo 4 bijele perle na ribarsku liniju i zategnemo, zatim 4 crvene perlice i također zategnemo. Zatim 3 bijele, 3 crvene, 2 bijele, 2 crvene i opet 2 bijele. Nakon svakog niza perlica ne zaboravite zategnuti red. Tkaninu repa krokodila dovršavamo u obliku kruga za pričvršćivanje ključeva. Da bismo to učinili, sakupljamo 13 perli na jednom kraju ribolovne linije, naizmjenično bijele i crvene, i vežemo ih najmanje tri puta.

Nakon vezanja ribolovne linije i odsijecanja njezinih krajeva najmanje 5 mm, potrebno je zapaliti vatru za pričvršćivanje.
Naš privjesak za ključeve je spreman, bilo je potrebno oko 40 minuta da tkne ovaj suvenir.

Ako perle veličine 8 zamijenite većom veličinom, na primjer, broj 6, dobit ćete veći krokodil. Eksperimentirajte s bojama i veličinom perlica, u svakom slučaju dobit ćete vrlo originalan i jedinstven suvenir zanimljivog dizajna.