Jedrilice s bijelim krilima, zrakoplov sa stropnim pločicama

Nedavno su se u trgovinama igračaka počeli pojavljivati ​​mali modeli jedrilica EPP-a, drugim riječima s stropnih pločica. Naravno, takva igračka lijepo leti, podnosi mnoge letove i može se lansirati svugdje, ali cijene zagrizu - 9 dolara po komadu. Ali možete napraviti domaću modelku koja u avionu troši ne više od 30 rubalja! Dakle, počet ćemo oblikovati svoju igračku.

materijali:
* stropne pločice bez utiskivanja
* PVA ljepilo
* borova šina 4x4 mm
* gumbi
* privjeske za odjeću
* igle ili igle
* predlošci
* olovke, markeri itd.
* pribora za nož
* fini brusni papir na šanku
* plastelin

Najprije morate ispisati i izrezati uzorke za zrakoplov.

Preporučljivo je lijepiti ispis na karton. Zatim ih pričvrstite na pločicu, popravite gumbima i nacrtajte krilo, stabilizator i kobilicu.

Nakon što uklonimo predloške i režemo klerikalnim nožem (ili medicinskim skalpelom) s dopuštanjem 1-2 mm radnog dijela.

Pokušajte ne dirati linije radnog komada.

Sada morate obraditi radni komad. Označimo granične crte, uzmemo blok s kožom i pričvrstimo profil na krilo i stabilizatore pokretima naprijed i nazad.

Potrebno je obraditi samouvjereno, glatko, bez trzaja, jer u protivnom možete pokvariti dio. Naravno, možete dati profil i grijano željezo, ali ova metoda ne radi uvijek.

Ako ste detaljima dali željeni oblik, tada možete nastaviti s lijepljenjem. Ni u kojem slučaju ne zgrabite trenutak za ljepilo! Otapala će avion pretvoriti u kašu, tako da morate koristiti PVA ljepilo. Letva dužine 18-25 cm premazana je ljepilom s jedne i s druge strane i ostavljena 5 minuta tako da se ljepilo upije u stablo. Na stabilizatoru i krilu sredina je označena, a dno je razmaženo ljepilom u srednjoj liniji. Zatim sve popravimo štipaljkama, kobilica je pričvršćena pribadačama u krilo također u srednjoj liniji.

Nakon 5-8 sati možete ukloniti nosače i konfigurirati model. Da biste to učinili, jedrilica se lansira iz ruke i promatra kako leti. Ako dobije visinu, zalijepite glinu na nos, ako roni, na rep ili savijte stabilizator prema dolje. Ugodan let!