Tekuća pozadina u modernom interijeru

Kako se želite vratiti kući da se nađete u ugodnoj i toploj sobi daleko od bučnih ulica. Zahvaljujući tekućim pozadinama, postizanje takvog savršenstva prilično je jednostavno. Ova pozadina ima značajne prednosti u odnosu na druge vrste pozadina. Oni savršeno apsorbiraju zvuk, skrivaju neravnine zidova i stropova, te imaju visoku toplinsku izolaciju. Topla na dodir tekuća pozadina pomoći će pretvoriti i najmračniji kutak u kraljevske odaje.
Vrijeme za infuziju mješavine tekućih pozadina traje više od 8 sati i za to vrijeme možete imati vremena za pripremu zidova u sobi.
Korak broj 1. Priprema tekućih pozadina.
Sadržaj vrećice izlije se u plastičnu posudu i napuni toplom vodom (40-50 stupnjeva). Smjesa se temeljito promiješa i ostavi da se infundira vrijeme određeno u uputama (oko 8 sati). Svaki dio pozadina priprema se odvojeno.

Korak broj 2. Priprema površine.
Stari zidovi uklanjaju se sa zidova i stropa. Podloge su dobro očišćene, velike nepravilnosti zalijepljene, metalni predmeti uklanjaju se ili premazaju alkidnom bojom. Očišćene površine premazane su mješavinom silikatnog pijeska. Takav temeljni premaz stvara hrapavu površinu i izvrsno prijanja tekuće tapete na površine. Kvarcni temeljni premaz nanosi se valjkom. Teško dostupna mjesta obojena su četkom.

Korak broj 3. Primjena tekućih pozadina.
Prije nanošenja tekuće pozadine, pripremljena smjesa temeljito se miješa.

Nanošenje smjese najbolje je započeti iz uglova. Prvo se šiva plastično (ili pjenasto) na unutarnjim i vanjskim uglovima, a zatim se smjesa nanosi na ostatak područja. Dostka se drži pod kutom od 10-15 stupnjeva. Debljina nanesenog sloja ne smije prelaziti 1-2 milimetra.

Vrijeme sušenja površina je 24-48 sati, ovisno o sobnoj temperaturi. Temperatura iznad 25 stupnjeva i prisutnost propuha značajno ubrzava proces sušenja zidova i stropova.