Razvojni pleteni pas

Sva djeca vole svijetle igračke. Posebno je zanimljivo kada je takva igračka slična onoj nacrtanoj obojenim olovkama. To je tako neobična, smiješna i vrlo korisna igračka za vaše dijete koju ćemo danas naučiti izraditi.
Za proizvodnju trebat će vam:
- Obojena pređa. Možete učiniti isto kao i moja - žuta s duginom. Ili odaberite bilo koju drugu boju koja vam se dijete sviđa.
- Praktična kuka prave veličine.
- Sintepon.
- Igla, konac, škare.

Pletene igračke s okruglim detaljima sve se uklapaju na isti način. Dakle, naš pas nije iznimka. Svaki detalj započet će amigurumi petljom. Dakle, platno je čvrsto, bez ružne rupe u sredini. Pokazat ću kako plesti segmente duge. Takav je element prisutan u svim ostalim detaljima, tako da ih sami povežete neće biti teško.
Dakle, plete amigurumi petlju s pet ili šest pojedinačnih kukičana.

Svaki je sljedeći red pleten za proširenje, dodajući 5-6 petlji i ravnomjerno ih raspoređujući po redu. Segmenti duge uključuju 5-6 redaka, ovisno o debljini niti.

Ispada takva palačinka.

Na isti način, u skladu s omjerima i brojem redova, pletemo preostale segmente. Trebali biste dobiti 10 krugova, po dva svake boje.

Moraju biti spojeni zajedno remenom. Pojedinosti tijela počinju plesti, kao i obojeni segmenti. Dostignuvši veličinu kruga, nastavljamo plesti, ali sada ne dodamo nove petlje u preostale redove. Tijelo će biti od dva polukružna dijela.

Već radimo šape za psa nego prethodne pojedinosti, ali počinjemo ih plesti na isti način. Samo ne dodajte ekstenziju veličini obojenih krugova, ali prestanite dodavati petlje u sredini. Dno stopala učinimo crnim, a vrh žutim, poput tijela. Šivamo gotove dijelove.

Glava se uklapa u sastav tijela, ali umjesto izrezanog dijela, napravljena je izdužena njuška s okruglim crnim nosom. Pletemo oči od bijelih polukruga, s crnim resicama i crnim palačinkama u sredini. Šivati ​​ih u glavu.

Uši i rep čine šareni.

Šivajte uši prema glavi i glavu prema tijelu psa. Nezaboravno šivati ​​rep. To je sve, pas je spreman.

Igrajući takvu igračku, dijete će naučiti razlikovati boje. Zabava će biti ne samo ugodna, nego i vrlo korisna.