Izravnajte i isključite opterećenje

Vjerojatno bi mnogi željeli dodati nešto novo u svoj automobil, danas ću vam reći kako to učiniti bez posebnih troškova i tehničkih promjena u dizajnu automobila.
Uređaj koji vam danas želim predstaviti nije velika shema za podešavanje pokretanja i zaustavljanja tereta, u našem slučaju rasvjete, unutarnje rasvjete, osvjetljenja nadzorne ploče itd. Naš uređaj će vam omogućiti glatko uključivanje i isključivanje bilo kojeg od navedenih tereta. Slaže se puno ljepše kad kada uključite paljenje, ne vidimo oštro uključivanje lampica na nadzornoj ploči, već glatko paljenje. Isto se može reći i za unutarnju rasvjetu i rasvjetna tijela.
Prihvatimo se posla i prije početka montaže predlažem da se upoznate sa shemom:

Prvo ću govoriti o načinu na koji je povezan. Do VCC + moramo donijeti konstantnih 12 V iz baterije, što će hraniti naš teret. U REM spajamo onih 12 V koji se pojave nakon uključivanja paljenja, oni će pokrenuti paljenje i nakon nestanka strujni krug će isključiti rasvjetu. Prema tome, naše opterećenje povežemo sa LED + LED kontaktima (u mom slučaju LED)
Kao tranzistor T1 koristio sam BC817 (analog KT503V) kao T2, uzeo sam IRF9540S. Ako želite povećati vrijeme paljenja, trebate povećati nominalnu vrijednost R2, da biste je smanjili, umanjili. Za kontrolu vremena zatamnjenja, sličan postupak se mora izvršiti s otpornikom R3.
Sada možete nastaviti s montažom. Da bih smanjio veličinu uređaja, koristio sam površinski nosač.
Ovdje je cijeli niz elemenata koji su mi trebali:

Ploče su izrađene prema "LUT" tehnologiji od jednostranog tektolita.

Evo ovako kompaktnog uređaja koji može dodati estetiku našem automobilu, dobili smo na kraju.
troškovi:
1. Otpornici 0,25 rub kom. x4 = 1 Rub
2. BC817 = 3 rubalja.
3. IRF9540S = 35 rubalja
4. Kondenzator 8 rub
5. Terminali 21.5
Dno crta: Samo za 70 rubalja. dobivamo prilično zanimljiv uređaj.
P. S. Video s radom uređaja: