Ormar za slučaj

Organizirati prostor u hodniku pomoći će olovka u koju na donje police možete staviti šešire, rukavice i cipele. Štoviše, napraviti ga sami nije nimalo teško. Najprije morate odrediti veličinu ormara i broj polica. U ovoj majstorskoj klasi predlaže se izrada ormara visine 2,20 metara, kvadrata (40 X 40 cm) s pet polica. Dalje, detalji ormara moraju biti izrezani na listu iverice i obrezani. Da biste to učinili, u svom gradu pronađite bilo koju radionicu za rezanje formata, u velikim gradovima to je u svakom građevinskom hipermarketu. Naravno, detalje možete izrezati pomoću ubodne pile i sami napraviti rub (vrućim željezom ili samoljepljivim rubom), ali troškovi rezanja nisu toliko visoki da riskirate pod pravim kutom i ekonomičnim rasporedom na ploči od iverice. Proračun je pokazao da je trošak ormara, koji uključuje cijenu listova iverice, lima vlaknaste ploče za stražnji zid, cijena rezanja i ivica 50% troškova gotovog proizvoda u trgovini.
Dakle, olovka se sastoji od 11 dijelova. Tablica prikazuje njihove veličine, potrebne radove koje je potrebno naručiti u radionici formata za rezanje, a dimenzije su označene u milimetrima.

Za proračun veličine koristite sljedeći algoritam:
1. Definirajte parametre ormara - duljina X širina X dubina.
2. Dimenzije bočnih zidova - duljina X dubine.
3. Police - dubina X (širina - debljina iverice 2 *). U našem slučaju debljina iverice je 16 mm.
4. Donja fasada - obično zauzima 50-70 mm visine, široke kao police.
5. Stražnji zid i vrata - (duljina - visina fasade - 5 mm) X (širina - 5 mm).
Također ne zaboravite naručiti 3 okrugle rupe na vratima, promjera jednakih šarki (na primjer, 40 mm), smještenih 100 mm od gornjeg i donjeg ruba, treća rupa je točno u sredini. Rub se razlikuje u debljini od 0,6 do 2 mm i materijalu: papir i plastika. Najbolja opcija je plastični rub od 1 mm.
Potrebni alati i materijali:
  • bušilica s konfermatnoy bušilicom, postavljena duž duljine konfermata (u ovom slučaju 45 mm);
  • odvijač sa šesterokutom ili ručni šesterokut;
  • konfederati i ukrasne kape za njih;
  • kvadrat, mjerač vrpce i olovka.

Svi dijelovi i alati su spremni, nastavite s montažom.
Korak 1. Na bočnim zidovima od dna mjerimo 58 mm (50 mm fasada + 8 mm polovina debljine iverice, nazvane rupa duž osi). Olovkom crtamo crtu, na njoj mjerimo 100 mm od svakog ruba - ovo je mjesto zavijanja donje police. Označava točke za fasadu: 25 mm od dna i 8 mm od ruba.

Korak 2. Od vrha bočnog zida mjeri se 8 mm, nacrtajte crtu i položite na njega 100 mm sa strana radi simetrije rupa - ovo je gornji zid kabineta.
Između linija u koracima 1 i 2 mjeri se udaljenost - u našem slučaju je 2134 mm. Pored vrha i dna preostale su 4 police, dakle, 2134/5 = 427 mm. Crtamo crte na svakih 427 mm, također odvojimo 100 mm od rubova za simetrične rupe.

Korak 3. Bočne police postavljamo na 2 stolca (pažljivo kako ne bi oštetili stolicu) i izbušite rupe na pripremljenim označenim točkama.

Korak 4. Dalje na policama od krajeva mjeremo 100 mm i 8 mm duž osi. Na svim policama napravimo rupe na označenim mjestima.

Korak 5. Sastavljamo police, pričvršćujemo na bočne zidove: prvo na jedan, a zatim stavimo drugi zid i spajamo se na police.

Korak 6. Na kratkim stranama s krajeva fasade izbušimo rupe na udaljenosti od 25 mm od dna i 8 mm od ruba, pričvršćujemo fasadu na bočne zidove ormarića.
Korak 9. Instalacija vrata: šarke su pričvršćene u naručene rupe. Potom se vrata postavljaju točno na ormar i pomoću ahila (jezgre) izrađuju se rupice za rupe za samorezne vijke kroz same šarke. Potrebno je pričvrstiti vrata uz tuđu pomoć. Ako malo pogriješite, to nije zastrašujuće, jer je sama petlja podesiva okomito i vodoravno.

Drška je navrtana tamo gdje je vama zgodno. Stražnji zid je prikovan malim čepovima za cipele. Ako soba ima visoku postolje, pomoću džipa možete napraviti polukružne udubljenja na dnu ormarića tako da se čvrsto priležu zidu. Zbog estetike, konzervatori su zatvoreni plastičnim čepovima.
Koristite na zdravlje!