Napravite izgled svog budućeg doma

Prije nego što nastavite s izgradnjom seoske kuće, neće biti suvišno napraviti njezin izgled kako bi vizualno procijenili prednosti i nedostatke buduće strukture. Međutim, čak možete napraviti minijaturni model kuće bez posebne svrhe, samo za kolekciju. Glavna stvar je da to možete sami napraviti ručno izrađenim materijalima.

Dizajn kuće

Prvi korak je stvaranje zasebnih strukturnih elemenata u smanjenom obliku. Radi praktičnosti, preporučuje se upotreba figura u mjerilu 1:50. Na praznom listu papira ili debelom pejzažnom kartonu potrebno je nacrtati unutarnje detalje kuće, uključujući namještaj i kućanske uređaje, kako bi se lakše kretala u prostoru. Posebnu pozornost treba posvetiti elementima krova.


Da bi rad brzo i strogo napredovao prema planu, potrebno je unaprijed pripremiti kućni set alata za kreativnost, koji uključuje:

  • vladar;
  • olovka;
  • PVA ljepilo;
  • četka;
  • nož.

Osnova je bolje koristiti stvarne crteže, koji predviđaju prozore i vrata, kao i izgradnju komunikacija i dimnjaka. Uzmite u obzir činjenicu da se ventilacijski kanali moraju nalaziti u "tijelu" nosivog zida. Nema ništa komplicirano u tome kako napraviti model kuće vlastitim rukama, ako se pridržavate jasnog slijeda radnji i pristupite ovom pitanju izuzetno odgovorno.

Uputa za uporabu

Model kuće može se graditi od bilo kojeg materijala koji je pri ruci: papira, kartona, drveta (šperploča) ili polistirena. U tom pogledu, apsolutno nema ograničenja. Kao što pokazuje praksa, najtrofejniji i geometrijski ispravni modeli dobivaju se upravo od šperploče debljine 6-8 mm. Ali za učinkovit rad trebat će vam dodatni alat: bušilica i ubodna pila.

Okvir same kuće, unutarnji zidovi i nagib krova željene konfiguracije izrađeni su od lima šperploče. Mjesta posjekotina i zglobova moraju se fino samljeti kako bi se izgladile moguće nepravilnosti. Temelj je izrađen od širokih drvenih letvica, koje su zalijepljene na dno kutije zgrade. Preostali konstrukcijski elementi izrađeni su od pojedinih šipki: trijem, stubište itd.

Važno je odmah odrediti koji ste cilj postavili sebi. Ako vam je potreban redovan raspored koji vam omogućuje da procijenite praktičnost planiranja, tada napravite samo okvir i krov. Želite lijep model kuće? Budite spremni umetnuti ulazna vrata, minijaturne prozore, nacrtati trake i obaviti druge ukrasne radove. Arhitektonska slika trebala bi biti cjelovita i ne izazivati ​​kontroverzu. Fotografija vaše kuće može objaviti internet, tako da biste trebali pokušati.

Suptilnosti tehnologije

Nagibni krov izrađen je strogo u skladu s geometrijskim dimenzijama crteža koji ste uzeli - to će izbjeći velike nedostatke. Dimnjaci i ventilacijski kanali mogu se izrađivati ​​od pojedinih šipki od drva. Donji dio mora biti izrezan pod kutom, tako da se baza dijela podudara s nagibom krova, i zalijepljen. Oluci se mogu lako lemiti iz običnog tankog kositra. Ako želite da se kuća izgrađena razlikuje od jednostavnog izgleda, možete dodatno zalijepiti pločice - bit će lijepa i originalna.

Krajevi šperploče mogu biti ukrašeni krpama od tkanine, plastičnih elemenata ili tankih drvenih letvica. Ako namjeravate izraditi model dvokatne zgrade, obavezno je osigurati podne ploče odgovarajuće veličine. Da bi kuća izgledala skladno, uvijek promatrajte geometrijske proporcije glavnih građevinskih elemenata. Vanjska površina zidova za veći vizualni učinak može biti prekrivena mrljama ili lakom, prethodno brušenim finim brusnim papirom.

Izrađujete svoj prvi izgled? Ima smisla započeti s jednostavnim modelima, postepeno izvlačenje vještina majstorstva na željenu razinu. Za početak možete pokušati napraviti male kolibe ili staje. Kad se osjećate sigurni u svoje sposobnosti, prijeđite na složenije dizajne. Crteži zgrada mogu se pogledati na fotografiji na Internetu ili posuditi od prijatelja. Prva je opcija mnogo praktičnija i neće uzrokovati nepotrebna pitanja. Na mjestu se nalazi videozapis iz kojeg možete izvući puno korisnih informacija za stvaranje originalnog izgleda kuće.