Kutija iznenađenja

Kako napraviti kutiju iznenađenja i originalnu čestitku "sve u jednom"? Vrlo jednostavno - naoružajte se debelim papirom, škarama i ljepilom i počnite činiti čuda vlastitim rukama. Po izgledu, jednostavan poklon iznenađenja stvorit će pravu senzaciju na bilo kojem gala događaju. Dio ovog nadahnuća i svježih ideja za kreativno stvaralaštvo možete dobiti iz ovog članka.

Najbolji poklon je iznenađenje.

Ako želite biti originalni u odlaznoj 2016. godini, napravite novogodišnje kutije od papira kao poklon, koje će odraslima i djeci pružiti more pozitivnih emocija, a sasvim su pogodne i za muškarce i za žene. Glavna stvar - ne ograničavati svoju maštu. Stvarajte, izmišljajte, eksperimentirajte.

Lijepa kutija s iznenađenjem za Novu godinu ili neki drugi praznik je jednostavna kartonska kutija ukrašena u svečanom stilu, ali iznutra možete sakriti svako iznenađenje koje želite pružiti. To mogu biti različiti slatkiši, svijetlo cvijeće ili novac. Sve što smatrate prikladnim.

Dizajn je napravljen na način da se, kad junak prilike ili osoba rođendana skine s poklopca, zidovi kutije polako otvaraju, poput latica lijepog cvijeta, i svima se pojavljuje svečano „punjenje“ - neobične raznobojne aplikacije, fotografije ili čak originalna čestitka s dobrim željama.

Gdje započeti?

Uredna mala kutija s iznenađenjem vlastitim rukama može sakriti bilo što u sebi (mali pokloni, suveniri, nakit, novac ili ukusni slatkiši), a izrađena je pomoću određene tehnologije. Možete napraviti običnu kutiju ili potrošiti malo više vremena, ali iznenaditi sve prisutne neobičnom dvo- ili troslojnom papirnom konstrukcijom.

Od osnovnih materijala za kućnu kreativnost trebat će vam:

  • debeli karton;
  • papir u boji;
  • PVA ljepilo;
  • pribora za nož;
  • ukrasni elementi.

Da bi okviri iznenađenja bili jednaki i isti (ako planirate napraviti nekoliko primjeraka), morate točno označiti. Ako nema kartona pri ruci, možete koristiti whatman papir.

Podsjetimo na satove geometrije ...

Prvo morate izrezati kvadrat i "izrezati" tako da dobijete 9 malih kvadrata sa simetričnim stranama. U idealnom slučaju trebate izrezati karton 210X210 mm, tada će dimenzije malih kvadrata biti 70x70 mm. U ovom će se slučaju poklon s iznenađujućim spomenarima ispasti uredan i kompaktan.
Nakon toga, izrezajte 4 kvadrata u uglovima - trebali biste dobiti lik u obliku znaka "+". Podignite svaku stranu okomito prema gore kako biste oblikovali kocku. Tada ostaje samo napraviti poklopac. Da biste to učinili, izrežite kvadrat 85x85 mm, odmaknite se od rubova za 20 mm i nacrtajte iste jednake linije. Prema tim "orijentirima", savijte rubove budućeg pokrova, prethodno ih izrežite dijagonalno u uglovima. Osnova za svečanu ambalažu s iznenađujućim spomenarima je spremna.

Opcije dizajna

Da biste okvir dobili originalnost i originalnost, potrebno je zalijepiti karton iznutra i izvana obojenim papirom. Papir možete koristiti s monotonim nijansama ili s različitim uzorcima - to je po vašem nahođenju. Poklon mora biti svečan, tako da ima smisla koristiti kontrastnije boje.

Površinu kutije možete ukrasiti "živim" svijetlim i zasićenim bojama, pripazite da je ukrasite raznim ukrasnim sitnicama (cvijeće, perle ili vrpca). Pokušajte koristiti meke i pastelne boje iznutra. Odabirom načina ukrašavanja okvira, možete uzeti 2 klasične tehnologije kao osnovu: elementi decoupage ili scrapbooking.

Decoupage ukras

Zahvaljujući jednostavnim tehnikama dizajna, možete napraviti kutije sa iznenađenjem svijetle i elegantne. Samo 30-40 minuta kreativnog rada, a konačni rezultat nadmašit će sva vaša očekivanja. Tehnika decoupage uključuje ukrašavanje vanjske površine kutije različitim volumetrijskim uzorcima. S vlastitim rukama, majstorsku klasu kod kuće lako je napraviti, glavna stvar - mora postojati želja i kreativni nagon.

Da biste lijepo dizajnirali svečanu kutiju, trebat će vam sljedeći materijali:

  • PVA ljepilo;
  • akril;
  • škare;
  • Vrpce.

Pored toga, morat ćete zasebno kupiti posebne salvete za dekupaž. Preporučljivo je odabrati neobične crteže. Na primjer, za muškarce možete odabrati salvete sa smiješnim likovima ili tehnikom, a djevojkama će se svidjeti cvjetni motivi.

Pokrijte površinu unutarnjih zidova kutije akrilnom bojom, koristeći meku četku, a za ukras možete uzeti obojene kartone ili obične papirnate tapete. U ovom je slučaju poželjno koristiti dekorativni premaz bez uzorka, tako da se veliki elementi ne "izgube" u malom uzorku.

Izvadi potrebne slike iz salvete. Rubovi slike moraju biti rastrgani - tako da prijelaz s glavne slike na pozadinu neće biti upečatljiv. Pomiješajte PVA ljepilo s vodom 1: 1 i dobivenim sastavom premažite pripremljene "fragmente" s decoupage salvete nakon nanošenja na zidove kutije. Nakon što se ljepilo osuši, za veći vizualni učinak slike možete premazati bezbojnim lakom.

Usredotočimo se na odmor

Želite li napraviti originalni vjenčani dar vlastitim rukama? Kutija s iznenađenjem pomoći će vam u tome. Napravite papirnu podlogu, ukrasite po svom ukusu i “spakirajte” kuhani poklon. Novac je klasik, ali ako vam ništa drugo ne padne na pamet, možete ga donirati. Bolje je koristiti karton s osjetljivim dekorom. Pored toga, morat ćete pripremiti prekrasne čipke, vjenčane vrpce ili tkanine od cvijeća.

Za rođendan, možete pokloniti rođendansku kutiju s iznenađenjem u obliku originalnog foto albuma prijatelja. Najlakša opcija je staviti fotografiju heroja prigode u centar kutije, a na strane napisati tople riječi i čestitke. Ako imate slobodnog vremena, možete napraviti dvoslojni boks. Pored glavne kutije, morat ćete napraviti još jednu, ali stranice trebaju biti 5-10 mm manje. Na svaku stranu zalijepite pojedinačne ili zajedničke fotografije, a u središnji dio stavite, primjerice, omotnicu s novcem.

Kutija iznenađenja "uradi sama" više je od srca samo poklon. Prekrasna ambalaža uvijek će ostati ekskluzivna i zauzeti će mjesto u vašoj kućnoj kolekciji. Ako želite naučiti kako napraviti dobra umjetnička djela dobrim primjerom, svakako pogledajte prazničnu majstorsku klasu uz sudjelovanje iskusnog dizajnera u posebnom videu na našoj web stranici.

Kupovina poklona za mnoge je naporan zadatak, zato samo budite strpljivi i napravite šaren poklon iznenađenja vlastitim rukama, što će biti cijenjeno u bilo kojim okolnostima.