3 brze brave za brzo zaključavanje vina

Bez upotrebe vodene zamke (ili kako se još naziva i vodna zamka) vrlo je teško organizirati kvalitetan postupak fermentacije alkoholnog pića. Pomoću ovog uređaja ugljični dioksid može se ukloniti iz spremnika bez prolaska kisika.

Ako samo uklonite poklopac, kako bi se oslobodio nakupljeni ugljični dioksid, tada će kisik "procuriti" iznutra, što će rezultirati ocatom, a ne dugo očekivanim vinom. Stoga je vodena brava vrlo korisna stvar.

U ovom ćemo broju razmotriti kako brzo napraviti bravu za vino. Naravno, mnogima je lakše otići u trgovinu i kupiti ih. Međutim, mora se zapamtiti da nisu svi kupljeni ventili prikladni za spremnike. Možete potrošiti novac, ali još uvijek ne postići željeni rezultat.

Glavne faze rada

Razmotrite tri različite vrste vodnih zamki koje možete napraviti vlastitim rukama. Za to će biti potrebna tri plastična poklopca i probušiti rupe u njima promjera 6 mm. Možete ih izraditi bušilicom ili bušilicom.

Prva verzija vodene brtve je najjednostavnija. U otvor otvorite silikonsko crijevo ili cijev promjera 8 mm. Na posudu s vinom stavlja se plastični poklopac, drugi kraj cijevi mora se spustiti u staklenku s vodom.

Druga opcija je brava s vodom: prolazimo silikonsku cijev u rupu u poklopcu, a zatim napravimo petlju i popravimo je navojem ili tankom bakrenom žicom. Ulijte malo vode u cijev.

Treća opcija je sofisticiranija, ali i jednostavna. Na isti način kao u prethodnim slučajevima, cijev ubacujemo u prolazni otvor na poklopcu. Zatim zalijepite pluto od plastične boce na poklopac. Vratimo vrat boce u pluto, ulijemo vodu unutra i umetnemo crijevo.