Seoski plinski štednjak iz cijevi

Ako iz nekog razloga električna energija nije priključena na vikendicu, a glavni plin se ne opskrbljuje, a električni generator nema pri ruci, tada nije potrebno trošiti vrijeme na pripremu ili grijanje drva za izradu drva ili zapaljivanje.

Postoji alternativna opcija - napraviti domaću plinsku peć iz konvencionalne čelične cijevi. Takvo proračunsko rješenje cijenit će pohlepni ljetni stanovnici i vrtlari (osobito umirovljenici), koji provode puno vremena izvan grada, jer su troškovi ovog uređaja izuzetno mali - nećete trebati koristiti skupe materijale za izradu domaće peći na plin.

Glavne faze rada

Za ovaj domaći proizvod trebat će vam komad čelične cijevi promjera 120 mm i duljine 35 cm. Dalje označavamo dno obratka i pomoću brusilice za izrezivanje trokutastih ploča - rezultirajući zubi potrebni su za postavljanje cijevi u zemlju (kao opciju, možete jednostavno zavariti čelične igle iz okruglog šipka ili okovi).

Na udaljenosti od 3 cm od gornjeg ruba potrebno je izbušiti 4-5 rupa za pristup zraku, a ispod (približno na udaljenosti od 10 cm) za mlaznicu plamenika morate napraviti još jednu rupu većeg promjera. Također, od čeličnog okruglog drva bit će potrebno napraviti nosač u obliku "praćke" za plinski sprej i zavariti ga na cijev.

Instaliramo cijev, popravimo limenku i domaći plinski štednjak je spreman za upotrebu. Pogledajte videozapis na našoj web stranici detaljni postupak izrade ovog uređaja.