Ogradni vrtni stol

Vrtni namještaj uvijek je bitan za one koji imaju na raspolaganju barem mali vrtni prostor. I nije uvijek preporučljivo kupiti gotove modele. Štoviše, jednostavne opcije možete učiniti vlastitim rukama. Na primjer, vrtni stol izrađen od ograde za pikete.
To će zahtijevati mali set alata i materijala.
materijali:
1. ograda (polirana), količina varira ovisno o veličini stola;
2. samorezni vijci ili čavli (ovisno o kojem alatu se radi);
3. Mrlje i lakovi bilo koje boje želite.
Od alata koji će vam trebati:
1. pila (ručna, električna, motorna pila - bilo koja po vašem nahođenju);
2. Čekić ili odvijač;
3. Olovka i mjerač vrpce.
1. korak
Od ograde počinju izrađivati ​​vrtni stol s nogama, na kojem će se držati cijela struktura. Ovisno o veličini stola, mogu biti potrebna dva ili više. Dva bočna postolja pričvrstite križno zajedno čavlima ili samoreznim vijcima. Ovo je jedna noga stola. Drugi i sljedeći provode se na sličan način.

2. korak
Trebat će odrezati gornju stranu (mjesto gdje se postavlja pribor). Da biste to učinili, nacrtajte olovku ravnu liniju za rezanje.

Koliko će ta površina biti glatka, ovisi o tome kako će glatka countertop ispasti. Odrežite višak linije. Odozdo je potrebno provesti sličan postupak tako da budući stol čvrsto stoji na nogama.
3. korak
Na gornju stranu, već piljenu, potrebno je zalijepiti još jednu ogradnu ogradu, na koju će se ubuduće puniti materijal za countertop.

Preporučljivo je koristiti nokte ili samorezne vijke kratke duljine kako ne bi prošli kroz nogu. Nepravilno odabrani nokti mogu dovesti do ranog trošenja stola ili cijepanja drvenih vlakana (pukotine će nestati, struktura će biti nestabilna). U konačnici trebali biste dobiti dvije (ili više) istog dizajna.

4. korak
Sada je potrebno napraviti estrih između nogu, kako bi se stol pokazao stabilnim i jakim. Da biste to učinili, postavite noge okomito i noktima između njih stavite još par piketa s obje strane (i iznad i ispod). Odrežite višak. Rezultat bi trebao biti stabilan dizajn.

5. korak
Potrebno je ispuniti ogradu za polaganje na gornjoj strani gotove konstrukcije, koja će služiti kao radna ploča.

Vijeće: napravite mali razmak između dasaka kako višak vlage ne bi ostao na površini. Ako se to ne učini, tada apsorbirana vlaga uništava drvo, doprinosi razvoju gljivice, što značajno smanjuje život stola. Ako je odabrana ograda za piće u različitim duljinama, tada se može nježno rezati, poravnavajući countertop.

Za veću estetiku konstrukcije, možete staviti gredicu oko oboda radne površine.

Korak 6
Gotov stol obradite mrlju i lakom sa svih strana. To je potrebno tako da negativni vremenski uvjeti nemaju značajan utjecaj na drvo, čuvajući njegovo stanje.