Kako napraviti transporter za listove materijale

Šperploča, iverica, OSB, suhozid i drugi listovi, velikih dimenzija, vrlo su nezgodni za nošenje. Ali što ako nema partnera, ali morate raditi? U ovom će slučaju pomoći mini transportni uređaj, što možete učiniti vlastitim rukama iz dostupnih materijala.

Za rad će vam trebati čelični uglovi i okrugle šipke različitih veličina, par vijaka s maticama i dva plastična kotača. Od glavnog alata trebat će vam samo stroj za zavarivanje i kutna brusilica.

Proces proizvodnje

Na komad čeličnog ugla (na udaljenosti od oko 3-4 cm od ruba) potrebno je zaviti jedan vijak maticom. S unutarnje strane ugla duž cijele duljine zavarimo još jedan manji kut. U sredini slobodne police (izvana) morat ćete zavariti i kraj okrugle šipke.

Za veću krutost i pouzdanost na čeličnu šipku potrebno je zavariti kvačice s obje strane - najbolje ih je izraditi iz ugla, ali moguće je i iz armature, na primjer. Na drugom kraju kruga zavarivanjem pričvršćujemo ručku izrađenu od čelične šipke manjeg promjera (možete joj dati odgovarajući oblik na stroju za savijanje).

Posljednja faza rada

Sva mjesta zavara, kao i metalna površina, dobro se očiste brusilicom s brusnim kolu. Zatim se rezultirajući dizajn, po želji, može obojiti bojom u spreju za prezentiraniji izgled. Mini transporter je u potpunosti sastavljen i spreman za upotrebu. Sve faze rada mogu se vidjeti u videu na našoj web stranici.