Domaće uklanjanje krpelja

Ljeto nisu samo sunce, more, plaža i rekreacija na otvorenom, već i dosadni insekti, od kojih su najopasniji krpelji. Stoga, ako ćete imati izlet u šumi, svakako napravite ovaj jednostavan uređaj iz plastične kartice ili boce kako biste brzo uklonili krpelj.

Naravno, možete koristiti pincetu ili prste, ali u ovom slučaju postoji šansa da ćete otkinuti glavu krpelja, koja ostaje u ugrizu. A to je samo kategorički nemoguće. Povucite "parazit" je potrebno za čeljust (chelicera), s kojima insekt i kopa u kožu. I domaći ekstraktor će vam pomoći u tome.

Kako sami ukloniti krpelj u šumi?

Ako vas krpelj ugrize u šumi i nema pincete pri ruci, a potrebno vam je dugo vremena da stignete do najbližeg mjesta prve pomoći, tada će vam u tom slučaju trebati domaći uređaj s bankovne kartice ili plastična boca - takozvani kućni izvlakač. Sve što je potrebno od vas je napraviti mali utor u obliku slova V u kartici.

Domaći ekstrakt grinja djeluje na principu konvencionalne škare za nokte. Morate pažljivo umetnuti karticu ispod tijela insekta i povući je prema sebi. Čeljusti zataknute u utor u obliku slova V i uklanjaju se sa 100% vjerojatnosti. Ako nemate bankovnu karticu pri ruci, koristite običnu plastičnu bocu.

Kako napraviti domaći ekstraktor za uklanjanje krpelja u terenskim uvjetima, kao i značajke korištenja ovog uređaja, pogledajte video na web mjestu. Napišite u komentarima što mislite o ovoj metodi?