Uređaj za brzo čišćenje trave na gradilištu

Mnogi ljetni stanovnici i dalje se bore na travi na terenu na starinski način - rukama. Međutim, za to možete upotrijebiti domaći mehanizirani alat koji će vam pomoći brže i lakše nositi se sa zadatkom. A da to bude vrlo jednostavno od improviziranih materijala.

Zahvaljujući jednostavnom (moglo bi se reći i primitivnom) dizajnu, svatko može napraviti alat za čišćenje trave u ljetnoj vikendici ili susjednom području kuće. Od osnovnih materijala za ovaj domaći proizvod trebat će vam: komad armature promjera 8 mm i duljine 50 cm, ukosnica M10 duljine oko 20-25 cm, pet pupova (može se zamijeniti maticama).

Bit će potrebno pripremiti i četiri čelična diska debljine 2,5 mm i promjera 150 mm s središnjim otvorom od 10 mm (umjesto njih možete koristiti diskove za brusilicu), šest M10 matica i stari nož ručne pile na drvu. Sada možete izravno započeti s proizvodnjom samog uređaja.

Glavne faze rada: korak po korak

Komad armature učvršćujemo u poroku i savijamo ga slovom "P". Uvrtamo dvije matice M10 na nosač i zavarimo ih krajeve. Zatim malo uvijemo ukosnicu (ne u potpunosti), nakon čega na nju stavimo četiri diska, između kojih umetnemo šiške. Višak čepa mora biti odrezan brusilicom, ostavljajući mali "rep" s obje strane za pričvršćivanje matica.

Dvije matice M10 moraju biti zavarene na vrh konstrukcije u obliku slova U. Zatim smo od noža na drvetu odrezali čeličnu traku bez zuba širine 40 mm. Dobivenu traku stegnite u porok i savijte slovom "P", zagrijavajući točku savijanja kako se platno ne rasprsne. Zatim u rezultirajućem dijelu bušimo dvije rupe duž rubova bušilicom od 10 mm.

Reznu ivicu izrađujemo na bršljanu ili brusilici, nakon čega pričvršćujemo nož iz trake na armaturu pomoću vijaka s maticama. Da bismo ograničili hod noža, dodatno zavarimo dva kratka komada armature. U posljednjoj fazi rada, na gotovu konstrukciju pričvršćen je držač.