Pravokutni stolić za kavu za ljetnu rezidenciju

Ovaj ulični stol bit će izvrstan ukras za ljetnu kućicu ili kuću. Kao ploča stola koristi se široka neobrađena daska izrađena od jasena (možete uzeti i hrastovu ploču kao osnovu). Najvažnije je da materijal treba imati sadržaj suhe vlage od 8-12%. U suprotnom, radna površina može puknuti na otvorenom.

Glavne faze rada

Prvi korak je planiranje ploče do potrebne debljine. No, budući da ova operacija nije moguća zbog velike debljine obratka na stolaru, moguće je koristiti ručno glodalicu, prethodno izraditi pomični nosač s vodilicama.

Površina je brušena s dvije strane, a zatim polirana (možete koristiti brusilicu ili brusilicu s mlaznicom). U sljedećoj fazi, pomoću ručne pile, potrebno je ravnomjerno obrezati krajeve ploče. Kora se može pažljivo ukloniti dlijetom ili sjekirom.

Ako na površini postoje duboke pukotine, mogu se izvući zajedno s nosačima izrađenim od noktiju, a zatim napuniti epoksidom. U ovom slučaju dobivamo i cool dekorativni efekt. Da se nosači ne izboče iznad površine, morate napraviti utor s glodalicom.

Zavarivanje okvira stola

Kao noge za stolić za kavu možete koristiti upletene (upletene) cijevi, koje možete naručiti u radionicama specijaliziranim za umjetničko kovanje metala. Noge su međusobno povezane pod kutom pomoću četiri ukrasna profila. U ovom se slučaju koristi zavarivanje. Stolna ploča pričvršćena je metalnim okvirom. Površina stola za kavu prekrivena je prozirnim lakom.