Drvena vješalica koja radi sam napravite s policom

Kako je rekao jedan poznati dramatičar, kazalište započinje vješalicom. Međutim, ne samo kazalište - hodnici u stanovima i privatnim kućama. Izvorni ručno izrađeni zidni vješalica za odjeću s gornjom policom koju je sam izradio učinit će predsoblje funkcionalnijim, a unutrašnjost izražajnim i privlačnim.

Ako pokažete malo mašte, tada se vješalica s policom može učiniti ne banalnim dodatkom za interijer, već pravim umjetničkim djelom. A za to će vam trebati jednostavni i pristupačni materijali, standardni set alata čarobnjaka, kao i malo strpljenja. Par sati rada - i postat ćete vlasnik jedinstvene stvari.

Postupan postupak izrade vješalica s policom

Kao glavni materijal koristi se komad drveta (bolji je od oraha, ali možete uzeti i druge vrste drva - po vlastitom nahođenju). Izrežite radni komad po veličini, zavrnite rubove i poravnajte površinu na kosilici. Zatim trebate rezati jednu stranu na kružnoj pili pod pravim kutom.

U posljednjoj fazi obrade, radni komad se propušta kroz debljač. Pukotinu na prednjoj strani širimo dlijetom čekićem, nakon čega miješamo epoksidnu smolu s učvršćivačem i ispunjavamo ovu rupu. Nakon što se smola osušila, radni komad mora ponovo proći kroz zgušnjivač, a zatim ga brusiti.

Dalje se izrađuje vješalica za police. Ploča je izrezana na veličinu i zemlju - ovdje je važno pokušati održati prirodnu zakrivljenost obratka. Tako će izgledati mnogo atraktivnije. Nakon toga, dvije polovice su povezane jedna s drugom, pričvršćene su kuke za odjeću i kopče. Površina je premazana mineralnim uljem ili lakom.