Metalni alat za skidanje debla

Ovaj domaći proizvod idealan je za skidanje, obradu i odstranjevanje metalnih proizvoda: lima, čelika, dugih proizvoda itd. Izvođenje takve datoteke s datotekom dugo je vrijeme, a s diskom za čišćenje nije uvijek prikladno i nije praktično. Stoga je za kućnu radionicu savršen domaći ručni alat.

Glavne faze rada

Za proizvodnju domaćih proizvoda trebat će vam komad metalne ploče (bolje je upotrijebiti radni komad izrađen od izdržljivog alatnog čelika). Pomoću ravnala i markera označite površinu i izrežite dio brusilicom. Možete ručno slagati, ali trebat će više vremena.

Krajnji dio ploče mora biti naoštren tako da se dobije rezni rub, a utor u obliku trokuta ostavljen je onakav kakav jest. Zatim se osovina dijela umetne u okruglu cijev i zavari. Izrežite dobivenu ručku alata na željenu duljinu - u idealnom slučaju, 15-20 cm bit će dovoljno.

Očigledne prednosti

Rezultat je praktičan i prikladan alat za brzo odvajanje metalnih proizvoda. Ako je potrebno, na primjer, obrisati komad tanjura ili čeličnu traku, tada se burmere u jednom prolazu odmah uklanjaju s obje strane. Dok s datotekom morat ćete prvo obraditi jednu stranu, a zatim drugu.

Rezna ivica prikladna je za uklanjanje izbočina unutar okruglih čeličnih ili plastičnih cijevi, pa se formira mala pregrada. Općenito, alat dobro radi svoj posao. Više informacija o tome kako napraviti tako koristan i jednostavan domaći proizvod pogledajte u videu na web mjestu.