Napravite plinski upaljač iz bakrene cijevi

Čini se, dobro, zašto izmisliti kotač - kako bi plin učinio lakšim kada ga bez problema možete kupiti u bilo kojoj trgovini? Pa, prvo, jer je zanimljivo napraviti nešto vlastitim rukama. I, drugo, domaći upaljač može biti izvor ponosa, kao i originalan poklon prijatelju. Da, i možete ga napraviti od improviziranih materijala. Pa, da pokušamo?

Glavne faze rada

Odrežemo mali komad s bakrene ploče i savijemo ga malim slovom "p", izbušite rupe u "ušima" kako biste mogli instalirati i popraviti stolicu (kotač iz običnog upaljača za plin). Na dnu tanjura trebate napraviti jednu rupu ispod kremena.

S vanjske strane dijela, kratki segment mesingane šipke je spajan čepom na kraju, unutar kojeg je izbušena „šupljina“ - ovdje će biti i sam kremen. Tijelo upaljača izrađeno je od šuplje bakrene cijevi, na koju je pričvršćen čep.

U sredini se buši rupa i komad šipke je lemljen s rupom iznutra i vanjskim navojem, tako da se na njemu može namotati kapa. Sa strane bakrenog čepa bit će potrebno pažljivo lemljenje mjedene šipke kremenom i stolicom.

Svjetlije sklop

Odrežite komad fitilj odgovarajuće duljine i omotajte ga bakrenom žicom za veću krutost, a zatim ga ugradite unutar cijevi. Zatim zataknite čep tako da se ne otvori. Tijelo benzinskih upaljača napunimo pamukom i čvrsto ga zalepimo čepom (opet pomoću lemljenja).

Na čep se mora lemiti mesingana matica, u koju smo zavili mesingani vijak, promjera prikladnog. Pogledajte videozapis za detaljni postupak izrade upaljača za plin.