Brusilica za mljevenje


Dolazi ljeto i trava je primjetno narasla, sve dok nije presudno, ali već biste trebali razmišljati o tome kako je obrezati. Pokazat ću kako od brusilice napraviti jednostavan trimer za kositi travu. Točnije, bit će to poseban uređaj u koji će se instalirati brusilica. Nakon košenja može se ponovno ukloniti i koristiti prema predviđenoj svrsi. Nema smisla kupiti gotov trimer ako vam treba samo 1-2 puta po sezoni.

Kako izraditi trimer iz Bugara napravite sami


Prvo što treba učiniti je nosač za hvatanje tijela brusilice. Da biste to učinili, uzmite čeličnu ploču i savijte se na obje strane tijela. U početku sam uzeo tanjur savijen s jedne strane. Sada mogu saviti samo drugi rub.

Pričvršćujem na tijelo kutne brusilice. Marker primijeti zavoj.

Zatim ga stegnem u poroku i savijem ga udarcima čekićem. Višak sam vidio istom brusilicom.

Tijelo alata ima navojne rupe s obje strane. U ove se rupice zaviju ručka za rezanje i s lijeve i s desne strane, drška je okrenuta. To je samo za ove rupe i nosač trimera će biti fiksiran.
Rupe moraju biti izbušene na bočnim stranama spajalica tako da se poravnaju s rupama na bočnim stranama alata. Primjećujemo marker.

Bušilica stegnuta u vilo.

Dalje, u nosač, morate pričvrstiti vodič duž duljine tijela kutne brusilice ili kraće.

Zavaren zavarivanjem. Srušimo vagu i četkamo je za metal.

Sada ručka. Bit će izrađena od čelične cijevi. Na kraju cijevi izrađujemo konus tako da je ručka montirana pod kutom. Označite liniju reza markerom.

Vidjeli smo iz ugla.

Zavaren zavarivanjem. Također čekićem otkidamo vagu i očistimo ga četkom za metal.

Sada je vrijeme da instalirate samu brusilicu na sjedalo. Da biste to učinili, odvijte zaštitni krug.

Da trimer ne dodiruje zemlju i bio je na određenoj udaljenosti, na njega će biti pričvršćeni kotači. Mogu se uzeti sa starog i nepotrebnog kolica ili bilo kojeg drugog kolica. U ekstremnom slučaju, napravite to sami od drvenih okruglih perlica.
Imao sam kotače s nosačima.

Ubacimo brusilicu u sjedalo.

Kotač pričvršćujemo nosačem i sve popravimo vijkom. Dobro zategnite ključem. Isti postupak radimo i sa suprotne strane.

Gotov trimer za košnju trave gotovo je spreman.

Ostaje napraviti rezanje čavrljanja. Da bismo to učinili, uzimamo komade čeličnog kabela ili specijaliziranu najlonsku žicu za trimere. Kroz otvor za stezanje provucite križni prelaz kroz otvor za ključeve.

Pričvrstite maticu s kablovima za rezanje na brusilicu.

Žicu popravljamo električnom trakom.

Trebate nabaviti dugački produžni kabel i možete kositi.

Košnja je prilično podnošljiva.

Prije završetka, želio bih reći da brusilica nije namijenjena takvom radu. A ako želite ponoviti ovaj domaći proizvod, tada preuzimate punu odgovornost i koristite sve na vlastitu odgovornost i rizik.
Pri košnji trave budite vrlo oprezni, rotiranje velikim brzinama je vrlo opasno. Sva ugradnja ili demontaža reznog dijela treba obaviti samo kad utikač izvučete iz utičnice.
Stoga je uređaj potreban i može vam odgovarati da kosite travnjak ispred kuće.

Pogledajte video vodič