Korisni alati iz automobilskih ventila

Neke dijelove automobila, kojima je vrijeme da se riješite "zastara", ako želite, još uvijek možete pronaći praktičnu primjenu u kućnoj radionici ili garaži. Na primjer, od istrošenih ICE ventila dobit ćete korisne alate za rad s raznim metalnim radnim dijelovima: pisač i domaća jezgra s ručkom.

Štoviše, za ovaj domaći proizvod možete koristiti i usisne i ispušne ventile motora s unutarnjim izgaranjem, ali prvo ih treba očistiti od prljavštine i tragova hrđe brusnim papirom.

Da bismo ubrzali ovaj postupak, jednostavno pričvrstimo automobilski ventil u otvor električne bušilice ili odvijača i na površini izvučemo brusni papir. Kad su radni dijelovi spremni, možete izravno krenuti na izradu alata.

Glavne faze rada

Da biste vlastitim rukama napravili jednostavan pisač za metal, kao i jezgru s ručicom, trebat će vam dva stara automobilska ventila koja su već dugo "odmotana", a koja se prvo moraju naoštriti ispod konusa na jednoj strani, a zatim oštriti kraj. U ove svrhe možete koristiti konvencionalnu brusilicu s montiranim diskom za zakrilce ili brusilicu s remenom.

Nakon oštrenja alat se mora očvrsnuti, jer u protivnom neće biti malo smisla - za to možete koristiti konvencionalni plinski plamenik s konzervom za raspršivanje.

Nakon zagrijavanja, zašiljeni rub mora se spustiti u posudu s uljem. Jedan alat u ovoj fazi je spreman - metalni pisač. Da biste napravili jezgru s ručkom, ova ručica mora biti zavarena na zašiljenu stablu ventila. Možete ga napraviti od okrugle čelične šipke.

Sada su oba alata spremna za rad. Jednostavno, i što je najvažnije - jeftino. Zapamtite ove korisne ideje.