Kako zalijepiti abrazivnu traku

Spremne brusne trake za brusilice za domaćinstvo i strojeve za brušenje u kući lako se mogu kupiti u trgovini ili na građevinskom tržištu. Samo što cijena broja nije uvijek zadovoljna. A udaljenost do odredišta može biti pristojna.

Stoga će biti jeftinije lijepiti abrazivne trake vlastitim rukama. Kod kućnih strojeva za brušenje remena brusne trake od brusnog papira također se u većini slučajeva moraju lijepiti samostalno, jer je daleko od moguće uvijek pronaći odgovarajuću veličinu.

Neki majstori radije lijepljuju spoj trake na spoj, stavljajući oblogu od brusnog papira na dno. Međutim, bolje je da se šav preklapa. Kako zalijepiti brusnu traku s brusnog papira za brusilicu i brusilicu, pročitajte dalje.

Zalijepite brusnu traku sami

Najprije smo izrezali brusni papir na trake željene širine. Potrebno je malo izmjeriti duljinu s marginom, uzimajući u obzir preklapanje od 2 cm. Druga važna točka je kut pod kojim će se dijelovi brusnog papira zalijepiti, trebaju biti "prijatelji" s promjerom ugrađenih valjaka.

Prije lijepljenja jedan se dio brusnog traka očisti od abraziva. Da biste to učinili, navlažite mjesto za lijepljenje acetonom i ostavite nekoliko minuta. Zatim uklanjamo "zrna" pomoću noža za nož za metal, metal.

Na drugom kraju brusnog papira trebate ukloniti malu pregradu za bolje prianjanje. Također morate očistiti brusni papir iznutra. Zatim možete izravno započeti lijepljenje brusne trake za brusilicu i LSM.

Rubovi brusnog remena fiksirani su spojnicama kako se ne bi pomaknuli, a spojeve premažemo PVA stolarskim ljepilom (klasa D3).

S dna i vrha šava stavljamo komade novina i pritisnemo daske. Nakon toga stegnemo stezaljkama i ostavimo jedan dan. Za više informacija o tome kako pravilno zalijepiti abrazivnu traku pogledajte ovaj videozapis.