Klizni nosač za kutnu brusilicu

Kad trebate brusiti veliki broj dugih dijelova profilnih cijevi, čelične trake ili građevinskog kuta, tada je držanje brusilice u rukama (posebno velike) dulje vrijeme vrlo nezgodno.

Domaći pomični nosač za kutnu brusilicu pomoći će riješiti ovaj problem. S ovim jednostavnim uređajem praktično neće biti opterećenja na rukama, bit će moguće raditi produktivnije, bez čestih pauze.

Prije svega, odrezali smo dvije ploče potrebne duljine, napravili oznake, a zatim probušili rupe. U svakom radnom komadu moraju se izbušiti dvije rupe istog promjera. U sredini svake ploče u kojoj je izbušena druga rupa zavarivamo mali segment studenca.

Glavne faze rada

Od čelične trake izrezujemo male komade (dimenzije - po vašem nahođenju). Tada ćete trebati zavariti dva dijela u obliku slova T. Nakon zavarivanja, brusite metalnu površinu. Zatim trebate napraviti oznake i izbušiti rupe za vijke s ležajevima.

Kad su glavne praznine kućnog učvršćenja spremne, možete započeti bojanje dijelova i naknadno sklapanje pomičnog nosača za kutne brusilice. Za to će trebati i dvije čelične podloške i krilna matica.

Na kućište prijenosnika brusilice pričvršćujemo dvije ploče, a na njih su dijelovi u obliku slova T. Detaljan postupak izrade i sastavljanja pomičnog nosača za kutnu brusilicu možete vidjeti u videu na web stranici.