Jednostavan komični suvenir "Vječno kretanje"

Kako se zabaviti igrajući prijatelja fizike? Vrlo jednostavno! Dajte mu jednostavan komični suvenir pod nazivom "Trajno kretanje", sastavljen iz običnih i neodim magneta. Izrada takvog suvenira vlastitim rukama je jednostavno.

Da biste napravili ovaj domaći proizvod, trebat će vam okrugli magnet iz zvučnika, nekoliko malih neodimijskih magneta, metalni poklopac iz staklenke s prahom, plastični omotač, kao i samorezni vijak s bušilicom. Ovdje je, zapravo, čitav niz potrebnih materijala.

Glavne faze rada

Uzimamo jedan neodim magnet i lijepimo rub jednim slojem električne trake. Zatim pomoću vijaka s bušilicom magnet povezujemo s plastičnom čahuru. Omotavamo i obični magnet trakom.

Zatim stavite deset neodim magneta oko velikog magneta, a zatim ih izvucite plastičnim estrihom (ili nečim drugim što je pri ruci).

Umetnemo neodimski magnet s čahurama unutar središnjeg magneta, a zatim ugradimo još jedan mali magnet sa strane. Zatim uzmemo metalni poklopac iz staklenke s prahom (ili drugog), izbušimo rupu u sredini i pričvrstimo je na plastičnu čahuru.

Rezultat je čudan dizajn koji ni malo ne nalikuje vječnom stroju za kretanje. Ali istovremeno, uz pomoć takvog suvenira, na šaljiv način se može „dokazati“ da u prirodi postoji beskonačna energija.

Više detalja o tome kako napraviti tako smiješan domaći proizvod pogledajte u videu na web mjestu.