Piće od limunskog meda

Piće od limuna i meda - čarobni bijeg u vrućini. Ovo je svojevrsni analog limunade, ali puno ukusniji i zdraviji. Glavno je da ga možete brzo kuhati i odmah upotrijebiti, ne očekujući da se svi sastojci infuziraju, natopljeni jedan s drugim. Usput, kao i uvijek u kuhanju, i takav napitak možda nije konačna idealna opcija. Uostalom, vaše fantazije mogu to poboljšati, ad infinitum mijenjajući početne preporuke. Netko radije dodaje mlijeko ili vrhnje u recept. Za ostale je dovoljna samo soda voda. Ali za sve (bez iznimke) neosporno je da takvo piće ne samo daje energičnost, već ima i ljekovito djelovanje.
sastojci:
voda - jedna litra, limun - jedan, med - 100 g.

Priprema:
u prokuhanoj vodi (približno 60 C) razrijedite med. Iscijedite sok iz limuna i dodajte ga u tekućinu sa medom. Pažljivo stavite dobiveni napitak. Procijedite ga preko filca za presvlaku ili marlechku, prebacite u bocu ili posudu. Ohladiti i piti. Možete, ako ne možete čekati, samo baciti par komada leda u čašu.

Listovi mente ovom piću dat će novu svijetlu i osvježavajuću notu ako ih utrljate s malo šećera. Mirisna, neobično ugodna domaća limunada svidjet će se i djeci i odraslima. A činjenica da u njegovom sastavu neće biti konzervansa ili boja, nesumnjivo će joj dodati atraktivnost.

Da, ne zaboravite da je razdoblje uporabe takvog čuda od limuna i meda ograničeno. Dva dana, ne više (ako se čuvaju u hladnjaku!), Možete ga sigurno koristiti sami i dati djeci. A tada će započeti fermentacija. Stoga se ne zalihajte pićem za budućnost. Bolje je provesti nekoliko minuta kuhajući ga kako biste zaista uživali u svježem i osnažujućem okusu "spasitelja" limuno-meda.