Okov cijevi ležaja i profila

Za brzo savijanje armatura promjera 10 i 12 mm kod kuće ili na gradilištu, možete koristiti domaću armaturu izrađenu od ležajeva i dijelova profilnih cijevi.

Dizajn ovog uređaja prilično je jednostavan, tako da svi mogu napraviti armaturu. Od osnovnih alata trebat će vam brusilica i stroj za zavarivanje.

Potrebno je iz profilne cijevi s bočnim dimenzijama 40x40 mm izrezati komad duljine oko 30-35 cm, nakon čega će biti potrebno napraviti ručku za rebar. Da biste to učinili, potreban vam je komad cijevi od pola inča i profil profila s presjekom 30x20 mm.

Postupak izrade stroja za savijanje

U profilnoj cijevi, koja se koristi za izradu ručke, potrebno je izbušiti dvije prolazne rupe promjera 12 mm. Uvrtamo M12 vijke u izbušene rupe, a na suprotnoj strani navijamo matice koje je potrebno procijediti.

Na kraju profila 30x20 mm napravimo mali uzorak brusilice ispod rukava s mlaznim potiskom, a zatim ga zavarimo. Štoviše, to se mora učiniti što je moguće ravnomjernije, tako da ona "ne hoda". Na dijelu profila dimenzija 40 × 40 mm moraju se rezati "uši" kako bi se čahura učvrstila šipkom od amortizera.

U sljedećoj fazi na profil je zavaren pola cijevi cijevi od pola inča. Komad dužine 25 cm mora biti izrezan pod kutom 32x32 mm, koji se zatim zavaruje na kvadratnu profilnu cijev s izlazom od oko 15 mm. Uz to, umetnemo oblogu od čelične trake.

Zatim je napravljeno mobilno granično zaustavljanje za savijanje obradaka različitih duljina - za to će trebati dva komada ploče i segment čepa. Zatim zavarimo ručku na bazu i na nju ugradimo ležajeve. Pogledajte videoisječak na web mjestu za detaljan postupak izrade stroja za savijanje.