Alat za odvrtanje matica i vijaka s glave utičnice

Morate li se često suočiti sa situacijom kada morate hitno odvrnuti maticu ili vijak određenog promjera, ali ključ koji vam treba u veličini nije pri ruci? Pa, nema toga uopće, uključujući podesive ključeve i plinske ključeve.

Obično se u takvim slučajevima koristi sve što vam zaokupi oko. Alternativno, također možete napraviti jednostavan uređaj za odvrtanje matica i vijaka s glave utičnice. Za to će vam, osim same krajnje glave, trebati i vijak i matica.

Prvo morate označiti mjesto za bušenje rupe za vijak. Trebao bi biti negdje na sredini krajnje glave. Zatim izrađujemo označavanje markerom ili pisačem za metal, napravimo oznaku udarom i izbušimo rupu na bušilici.

Domaći proces proizvodnje

Nakon što smo izbušili rupu potrebnog promjera, brusimo dio vanjske strane na brusnom stroju, tako da na kraju dobijemo ravnu platformu. Zatim sami pričvrstimo krajnju glavu u vibru i zavarimo na mjesto gdje je izbušena rupa, matica.

Zatim obrađujemo glavu na brusilici ili brusilici za remen, dajući joj prezentiraniji izgled. Uvrtamo vijak u maticu, a glavu stavljamo na remen. Rezultat je univerzalni uređaj za odvrtanje matica ili vijaka različitih promjera.

Više informacija o tome kako napraviti takav domaći proizvod možete pronaći u videu na našoj web stranici. Napišite u komentarima što mislite o ovom uređaju. Možda postoji lakša opcija?