DIY WOT logotip

Metalni privjesak za ključeve s logotipom popularne online igre World of Tanks pomoći će vam da se istaknete iz gomile i napunite kućnu kolekciju ekskluzivnih predmeta. Da biste napravili ključni lanac s WOT logotipom, nije potrebno završiti tečajeve metalnih umjetničkih djela ili trošiti novac na kupovinu skupe opreme.

Izvorni proizvod može se napraviti kod kuće, primjenom metode jedrenja mjedi koristeći željezni klorid. Da biste to učinili, trebat će vam:

 1. prazno od mjedi ili bronce;
 2. nanošenje vinila WOT logotipa;
 3. otopina željeznog klorida;
 4. zatvorena plastična posuda s poklopcem;
 5. amonijak;
 6. gumene rukavice;
 7. sigurnosne naočale.

Uz to, bit će potrebno koristiti pomoćne alate koji su prisutni u svakoj kući:

 • meka četkica za zube ili četkica;
 • metalni pinceta i kliješta;
 • skup datoteka;
 • fini brusni papir;
 • škare za rezanje metala;
 • montažna traka ili traka za maskiranje.

Prije početka rada obavezno je nositi zaštitne naočale i gumene rukavice kako bi se spriječilo da kemikalije uđu u kožu ili područje oko očiju.

Tehnologija izrade metalnog privjeska za ključeve

Na površinu aplikacije mora se nanijeti montažni film. Alternativno, može se koristiti traka za maskiranje. Zatim morate pažljivo prenijeti aplikaciju za suvenir privjesak za ključeve u prazno. Koristeći kliješta, potrebno je saviti slobodne kutove mesingane ploče pod kutom od 90 stupnjeva.

Osim toga, preporučuje se zaštititi gornji dio obratka od jetkanja pomoću ostataka maskirne trake ili trake (možete koristiti lak za nokte ili boju). U pripremljenoj otopini vode i željeznog klorida potrebno je držati komad 2-3 sata dok se ne postigne željeni učinak. Svakih 15-20 minuta preporučljivo je ukloniti radni komad iz otopine i isprati pod tekućom vodom kako biste uklonili nastali plak. Prije svakog uranjanja obratka u željezni klorid otopina se mora miješati.

Nakon završetka procesa jetkanja, višak metala se reže škarama strogo duž obrisa logotipa. Jedan kut radnog predmeta mora se ostaviti da se u njemu izvrši rupa za ugradnju. Alat za vinil uklanja se. Nakon toga započinje mehanička obrada površine i kraja radnog predmeta. Sljedeći korak je provesti patinaciju - umjetno starenje metala.

Da biste to učinili, morat ćete uroniti komad u spremnik s amonijakom, čvrsto ga zatvoriti i staviti na toplo mjesto 40 minuta. Završna obrada zatim se vrši brusnim papirom. Proizvod možete polirati zubnim prahom.