Domaći ručni čistač za cijepanje drva za ogrjev

Izvorni i moćan ručni čistač za sječu drva, koji možete sami izraditi, koristan je u zemlji ili u privatnoj kući. Pomoći će u suočavanju s najtežim vrstama drva.

Sam cijepač je jednostavan šiljasti trokut zavaren iz debele metalne ploče. Unatoč neobičnom dizajnu, dobro se nosi sa svojim zadatkom. I ne morate mahati rukama, kao što je to slučaj s običnim čistačem.

Vrh trokutaste ploče usmjeren je prema dolje, a na njegov gornji dio je zavarena jaka šipka. Na samu šipku montira se debelozidna cijev s ručkama. Tu cijev također treba pobijediti na vrhu cijevi kako bi vrh trokuta sjekao drvo.

Glavne faze rada

Da biste napravili ovaj domaći proizvod, bit će potrebno izrezati 3 komada trake (2 dugačka i 1 kratka). Donji krajevi dva duga radna dijela moraju se naoštriti tako da se prilikom zavarivanja dobije oštar dio.

Na vrhu je zavaren kratki komad koji povezuje trokut. Na ovaj komad u sredini je zavarena šipka sa zavarenim restriktivnim rukavom. Između trokuta i samog ograničenja ubačena je cijev s ručkama. Dizajn podsjeća na obrnuti čekić. Samo cijev u ovom slučaju radi u smjeru prema naprijed, a ne u obrnutom smjeru.

Pogodnost takvog uređaja leži u činjenici da za uspješan rad cijevi nije potrebno koristiti čekić za cijepanje debelog trupca. Dovoljno je samo da ga uzmete sa strane za ručke, stavite ga na trupcu i, podižući cijev, na silu.

Pod svojom težinom i kada je izložen udarcu, uređaj lako dijeli čak i guste čarape i lako se nosi s malim trupcima. Rad s takvim domaćim proizvodom oduzima manje vremena nego sjekirom ili tradicionalnim čistačem.