Sami napravite univerzalno izvlačenje stola

Glavna razlika između ovog otvarača i klasičnih uređaja za demontažu ležajeva je ta što se može koristiti nepomično postavljanjem na površinu stola. Istovremeno, univerzalni izvlakač omogućuje uklanjanje ležajeva i zupčanika različitih promjera s osovine.

Za izradu takvog uređaja, kao i uvijek, bit će potrebni jednostavni i pristupačni materijali. I stoga, ovaj domaći proizvod, unatoč izvjesnoj nezgrapnosti i konstruktivnoj "nespretnosti", u potpunosti se opravdava.

Da biste napravili domaći nosilac za izvlačenje, potrebne su vam dvije debele ploče, komad pravokutne ploče, ugao i komad čeličnog kvadrata. Iz alata treba pripremiti kutnu brusilicu, električnu bušilicu i stroj za zavarivanje.

Glavne faze rada

Prije svega, majstor priprema potrebne radne komade. U komadu ugla morate izbušiti tri rupe i napraviti brusilicu s širokim prorezom. Također, utor mora biti izrađen u komadu metala pravokutnog oblika.

Tada majstor zavari ugao na komad kvadratne šipke. Nakon toga bit će potrebno zavariti komad metala s utorom do debelih ploča (na rubu) - nasuprot čeličnog ugla. Nakon toga, majstor čisti zavarene kutne brusilice i uklanja boju s ploča.

U posljednjoj fazi rada, preostali dijelovi se izrađuju i zavaruju na glavnu konstrukciju. Na kraju studa na stružnici majstor pravi "nos" - naslonit će se na osovinu na kojoj je ležaj postavljen.

Pojedinosti o tome kako napraviti univerzalni izvlakač ležaja na radnoj površini vlastitim rukama pogledajte videozapis na web mjestu.