"Korak" ovjesa za uporabu na mini kombijima

Da biste očistili krov mini kombija od pada lišća ili prljavštine, potrebno je napraviti neke skele, jer od zemlje ne možete stići na pravo mjesto. Međutim, možete pojednostaviti zadatak i napraviti suspendirani "korak".

Ovo je vrlo jednostavan uređaj - nekome može biti koristan. Prije svega, potrebno je odrezati dva komada ploče debljine oko 10-12 mm i duljine 30 cm. Od ovih će se ploča napraviti koraci.

Nakon toga potrebno je odrezati dva komada profilne cijevi različitih duljina, kao i dvije "kratke hlačice" s profila većeg presjeka. Moraju izbušiti dvije rupe jedna pored druge. Zatim majstor zavari "gaćice" na dugu ploču.

Glavne faze rada

Majstor zavari korake na profilne cijevi: jedna je ploča kratka, a druga dugačka. Imajte na umu da debljina stijenke profila mora biti najmanje 3-4 mm kako bi se podržala težina odrasle osobe.

Svaki se korak može fiksirati na različitim visinama, što je vrlo povoljno. Zatim od debele čelične šipke trebate napraviti kuku koja je zavarena na glavnu ploču. Dizajn je spreman!

Ostaje samo brusiti zavare i brusiti dijelove. Majstor je odlučio zalijepiti gustu pjenastu gumu na stražnju stranu ovog uređaja kako ne bi ogrebao karoseriju automobila.

Pojedinosti o tome kako napraviti suspendirani "korak" za upotrebu na mini kombijima vlastitim rukama, pogledajte video na web mjestu.