Kako usitniti stari stroj

Ako imate stari novčić pri ruci, lako ga možete nadograditi. Za što je ovo? Pa, na primjer, koristiti stroj za prikladnu obradu raznih drvenih i metalnih obradaka pomoću brusnih kotača s hrpom na stražnjoj strani - za Velcro diskove.

A postupak modernizacije je vrlo jednostavan. Morat ćete napraviti nekoliko krugova na osovini motora, na koje će biti pričvršćeni brusni kotači s Velcroom. A uz to možete napraviti i platforme na bočnim dijelovima stroja. Glavni materijali za rad su šperploča i MDF.

Prije svega, potrebno je izrezati četvrtaste praznine od MDF-a, zalijepiti ih na dva dijela i popraviti ih samoreznim vijcima. To će biti osnova za izradu krugova koji se nose na osovini elektromotora puhačkog stroja.

Postupak nadogradnje korak po korak

Nakon što se ljepilo osuši u sredini obradnih predmeta, bit će potrebno izbušiti rupe za podlošku i maticu. Potom je potrebno odrezati kutove kvadrata, a ostatak polirati tako da se na kraju dobije oblik kruga. Iako je lakše samo rezati krug pomoću ubodne pile i zatim je obrezati.

Na prednju površinu svakog diska trebate zalijepiti Velcro traku, na koju će biti pričvršćeni brusni kotači.

Zatim se MDF diskovi montiraju na osovinu motora. I sam stroj za emitiranje pričvršćen je na postolje od šperploče.

U posljednjoj fazi rada preostaje samo napraviti platforme s obje strane nosača. U ovom je slučaju poželjno učiniti ih okretnim, tako da je prikladno promijeniti kotače za brušenje. Pojedinosti o tome kako izvaditi stari stroj za smilja, pogledajte videozapis na web mjestu.