Jednostavno učvršćivanje za rezanje vrućom pjenom

Pomoću jednostavnog kućnog alata pomoću vruće metode možete rezati polistiren i ekspandirani polistiren. Pomoću ovog domaćeg proizvoda možete brzo izrezati razne oblike koji se ne mogu rezati sveštenim nožem "na hladnoći".

Prije svega, potrebno je pripremiti podlogu na kojoj će se postaviti svi glavni elementi. A za to, majstor iz listova šperploče izrezuje komad odgovarajuće veličine, a zatim polira njegovu vanjsku površinu.

Dalje ćete trebati izvršiti oznake i izbušiti četiri rupe u šperploči, u koje majstor zatim pričvrsti 4 gumene noge oko rubova. Tako će domaća baza biti stabilnija (posebno na glatkim površinama).

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi bit će potrebno izbušiti još dvije rupe duž rubova baze (na aksijalnoj središnjoj liniji). Dugi vijci su umetnuti u ove rupe, na koje majstor spaja žice.

Također će biti potrebno pričvrstiti metalni kut na šperploču, u kojoj se prvo mora izbušiti nekoliko rupa - za pričvršćivače i vijke. Ovaj strukturni element djeluje kao zatezač žice.

U posljednjoj fazi na vijke i natezač pričvršćuje se nikromirana žica debljine 0,3 mm koja će rezati polistirensku i polistirensku pjenu.

Detaljan postupak izrade domaćeg uređaja za vruće kovrčavo rezanje polistirena pogledajte video na našoj web stranici.