"Adapter" za LED reflektor sa osvjetljenja

Najčešće, izgarane žarulje sa žarnom niti se bez oklijevanja bacaju u smeće. Uostalom, od njih nema koristi. No sama se lampica može koristiti za izradu adaptera za LED reflektore.

Zašto je to potrebno? Sve je jednostavno! Pomoću ovog kućnog učvršćenja možete uvrstiti LED reflektore u običan držač žarulja. U ovom slučaju, nema potrebe provoditi odvojeno ožičenje.

Prvi korak je odvajanje baze od same žarulje. Osim čepa, trebat će vam i tri komada polipropilenske cijevi, prsten i čajnik.

Glavne faze rada

U sredini baze bit će potrebno izbušiti rupu bušilicom promjera 1 mm. Nakon toga konzervirani komad žice mora biti umetnut u izbušenu rupu i lemljen. Vrh žice na vanjskoj strani baze mora biti odrezan.

Pomoću škara za metal ili konvencionalne bočne rezače sa strane baze trebat će napraviti mali rez. U njemu trebate umetnuti drugi komad limene žice, a također i lemiti.

U posljednjoj fazi ostaje samo staviti poklopac na polipropilenski čaj i pustiti dvije žice da prođu unutar cijevi. Zatim je pričvršćen sam LED reflektor. Da biste to učinili, unaprijed izbušite rupe u cijevima.

Pojedinosti o tome kako napraviti „adapter” za LED reflektore iz baze lampe možete pronaći u videozapisu na web mjestu.