Pričvršćivač brusilice za žičnu brusilicu

Od stare žičane četke za metal za kutne brusilice, koja je odavno izradila svoje, možete napraviti jednostavnu mlaznicu za mljevenje na brusilici.

Naravno, puno je lakše kupiti kotačić s laticama i zgodnije je raditi s njim. Međutim, u ovom se slučaju majstor usredotočuje na činjenicu da se u proizvodnji kućne mlaznice za mljevenje koriste improvizirani materijali, pa je, u skladu s tim, cijena takve mlaznice jeftina.

Najprije morate zavariti maticu, koja se nalazi na stražnjoj strani četke za metal, na sam metalni šalicu (tijelo).

Glavne faze rada

Zatim je potrebno rastaviti četku za metal (to jest, odvojiti kućište od žica upletenih). Da biste to učinili, izrežite podlošku unutar kućišta. To se može učiniti pomoću bušilice ili na tokarilici.

U sljedećem koraku morat ćete zavariti mali komad čelične cijevi, prikladnog promjera, na tijelo četke za metal.

Dalje, trebate napraviti mali utor u kućištu uz pomoć brusilice. Krajevi brusne trake namotavat će se u ovom utoru. Zatim se domaća mlaznica instalira na kutnu brusilicu, i možete raditi.

Imajte na umu da autor preporučuje pritiskanje krajeva brusnog papira unutar bubnja čeličnim ravnalom. Međutim, unatoč centrifugalnoj sili, postoji rizik da vladar može poletjeti. Da biste to izbjegli, dovoljno je zavariti stranu unutar kućišta (na primjer, od žice debljine 1-2 mm).

Pojedinosti o tome kako izraditi mlaznicu za brusilicu od žičane četke, pogledajte videozapis na web mjestu.