Jednostavna kućna brusilica iz stroja za poliranje

Kao osnova za izradu kućne brusilice za radionicu i garažu autor je odlučio koristiti stroj za poliranje. To je vrlo povoljno, jer vam omogućuje podešavanje brzine vrtnje vratila motora - od 600 do 3000 o / min.

Prvi korak je uklanjanje diska iz polirača. Umjesto toga, instalirat će se domaći uređaj.

Najprije vam treba izdužena matica M14, kao i komad čelične cijevi odgovarajućeg promjera - duljine oko 60 mm. Matica je umetnuta u cijev, a zatim je procijeđena.

Zavar će trebati očistiti brusilicom s krugom latica. Dobiveni valjak montiran je na osovinu stroja za poliranje.

Glavne faze rada

Zatim u profilnoj cijevi 20 * 20 mm i duljini od 300 mm, majstor izbuši dvije rupe od 8 mm. Između njih, uz pomoć brusilice, trebate rezati kroz "prozor".

Zatim, u dijelu profilne cijevi, majstor izbuši još dvije rupe. Iste rupe trebat će izbušiti u zaštitnom kućištu s brusilice. Zatim se oba dijela spajaju.

Sljedeći korak je uvrtanje navojne šipke u valjak. Na vrh stavimo pak, odrežemo višak i očistimo ga.

Za zatezač će vam trebati komad metalnog kuta. U njemu izbušimo dvije rupe od 8 mm. Zatim se kut zaviju na profilnu cijev.

Zatim uzmite odgovarajući vijak, stavite dva utora i popravite ih na uglu. Rezultat je bila remenica zatezača. Majstor postavlja brusni pojas na svoje mjesto i postavlja odgovarajući položaj valjka.

Više informacija o tome kako napraviti jednostavnu kućnu brusilicu od stroja za poliranje možete pronaći u videu na web stranici.