Drugi život stolice

Tako se događa da se tijekom godina namještaj istroši i izgubi izgled. U ovom ćemo članku pokušati dati novi životni i dizajnerski izgled staroj stolici. Od materijala koji su nam potrebni:
-ljepilo PVA;
Vunena nit
- četka;
-materijal, kvadratni metar, u našem slučaju je korišten velur.
Da bi se sastav pokazao cjelovitim, poželjno je promatrati shemu boja.

Uzimamo staru stolicu. Mora se obrisati od prašine ili masnih mrlja, u tom slučaju će ljepilo ležati glađe.
Prvi korak. Potrebno je izrezati pravokutne komade tkanine kako biste zatvorili točke konvergencije križnih traka, jer neće biti prikladno obrezati ih nitima. Pričvršćeni su prilično jednostavno, s pogrešne strane podmazani su tankim slojem ljepila. Točnije će se ispostaviti ako su pravokutnici malo veći i malo strše na nozi.

Drugi korak, ukrasite noge i prečke. Na cijelu nogu nanosi se tanki sloj PVA ljepila. Važno je promatrati proporcije, sloj bi trebao biti takav da je nit s jedne strane fiksna, ali ne potpuno zasićena i zadržava svoj izgled.

Nadalje, počevši od samog vrha, počinjemo omotavati nogu. Ovo je vrlo mukotrpan proces, morate pokušati ne ostavljati velike praznine i kontrolirati tako da sve strane budu proporcionalne. Kada je cijela noga omotana, nit se treba izrezati i osigurati ljepilom iznutra.

Na isti način trebate učiniti sa svim nogama i prečkama, a zatim im dati malo vremena da se osuše.
Nakon završetka postupka ukrašavanja nogu, nastavljamo s ukrašavanjem gornjeg dijela stolice.

Potrebno je izrezati materijal koji odgovara području gornjeg dijela stolice, ostavljajući oko 2 centimetra sa strana. Dopuštaj treba biti 1 cm veći od visine sjedala.

Čitava površina s pogrešne strane obrađena je PVA ljepilom. Opet, sloj treba biti tanak, vrlo je nepoželjno da se tkanina vlaži. Možete pokušati staviti ljepilo na stolicu, a nakon toga nanesite tkaninu, ali u ovom slučaju neće se tako čvrsto zabiti.

Nakon obrade površine, tkanina se ravnomjerno nanosi na stolicu. Rubovi su savijeni i zalijepljeni već na donji, nevidljivi dio.

Kutovi se mogu rezati kada je glavna ravnina već fiksirana i lagano položiti jedan iznad drugog. U tom će slučaju stolica izgledati cjelovito i ugodno za oko.

Nakon završetka rada, najbolje je odnijeti stolicu na balkon, odnosno na svjež zrak i ostaviti da se potpuno osuši oko jedan dan.
Takva elegantna stolica privući će puno pažnje i oduševiti će goste svojom originalnošću.