Električni stroj za brušenje

U ovom ćemo vam pregledu reći kako napraviti hladnu brusilicu za bubanj od konvencionalne električne bušilice za garažu ili kućnu radionicu. Stroj ima kompaktne dimenzije, te stoga ne zauzima puno prostora.

Da bi napravio slučaj, majstor koristi šperploču. Također, za rad morate pripremiti drvene letvice i šipke. Usput, umjesto bušilice, kao pogon možete koristiti motor iz električnog miješalice, ali samo trebate nekako popraviti uložak na osovini.

Prije svega, od komada šperploče potrebno je napraviti osnovu za budući stroj, kao i nagnutu platformu. Na podlogu mora biti pričvršćena s 2 šarke namještaja.

Glavne faze rada

U sredini drvenog bloka potrebno je izbušiti kroz uzdužnu rupu. Na krajevima majstor ugrađuje dva uloška s metalnim navojem, a zatim umetne ukosnicu. Na rubovima šipke ugrađeni su ležajevi kućišta.

Nakon isprobavanja šipke, trebate dati okrugli oblik. Dalje u podlogu od šperploče bit će potrebno priviti drveno postolje s nosačem za električnu bušilicu. Majstor pričvršćuje brusni papir na bubanj.

U posljednjoj fazi izrađuju se dijelovi koji nedostaju, nakon čega majstor nastavlja s sastavljanjem cijele strukture. Osim toga, bit će potrebno razmotriti sustav uklanjanja prašine tijekom rada stroja.

Više videozapisa o tome kako napraviti brusilicu na bubnju na temelju električne bušilice možete pogledati u videu na web stranici.