Uradi sama klizna unutrašnja vrata

Jedan od pristupačnih i učinkovitih načina oslobađanja dodatnog prostora u maloj sobi je ugradnja kliznih unutarnjih vrata. Osim svoje praktičnosti, takva se vrata odlikuju i originalnim i elegantnim izgledom.

Dizajn se na prvi pogled čini kompliciranim, ali izgleda samo tako. Možete napraviti i instalirati klizna unutarnja vrata u stanu ili kući bez problema vlastitim rukama.

U stvari, najsloženija jedinica je klizni mehanizam, ali čak i početnici s njenim sastavljanjem ne bi trebali imati problema. Napraviti krilo vrata također nije teško.

Prije svega, autor siječe ploče za vrata u veličini, nakon što ih prođe kroz stroj za debljinu. Koje ćete daske koristiti ovisite o vama. Ali što će ljepša tekstura biti, originalnija će se vrata ispasti.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi majstor nastavlja lijepljenje krila na vratima. Da biste to učinili, prvo ćete morati izbušiti rupe u pločama i instalirati drvene mozgalice, a tek onda se oni mogu lijepiti.

Uzduž krila vrata, autor čini dvije duge utore u koje se ubacuju drvene daske. Tada će biti potrebno pripremiti detalje za proizvodnju kliznog mehanizma.

Nadalje, na mjestu gdje će se vrata nalaziti, vrši se označavanje i postavlja se vodilica po kojoj će se valjci kretati. Krilo vrata lakira majstor.

Zatim se na vrata pričvršćuju metalna ručka i aluminijski ugao. Glavni vijak pričvrsti valjke na vrh vrata. Dalje, objesimo sama vrata i uživamo u rezultatu.

Pojedinosti o tome kako napraviti klizna unutarnja vrata vlastitim rukama pogledajte ovaj videozapis.